Verschil tussen WBA en WBCWBA vs WBC

De wereld van het boksen is een hoge-energie, en het houden van de bokssport leven als een professionele sport is het doel van de vier betrokken organisatie die zijn geweest: WBC (World Boxing Council), WBA (World Boxing Association), WBO ( World Boxing Organization) en IBF (International Boxing Federation). Elke organisatie heeft zijn regels, voorschriften, en de eigen rooster van kampioenen die vechten in verschillende gewichtsklassen.

Ook, elke organisatie heeft zijn eigen controverses en twijfelachtige beslissingen. Echter, boksen is nog steeds een van de meest bekeken professionele sport op een pay-per-view en televisie.

'WBA' is een acroniem voor de 'World Boxing Association', terwijl de 'WBC' is de korte vorm voor de 'World Boxing Council.' Beide organisaties zijn aangesloten bij boksen als een sport en gedrag activiteiten die officiële wedstrijden tussen boksen strijders en, tegelijkertijd, award boksen titels in verschillende gewichtsklassen sanctioneren. Beide organisaties hebben ook mannelijke en vrouwelijke concurrenten voor bokswedstrijden.

De World Boxing Association is opgericht op 1962 en was voorheen bekend als de National Boxing Association. Het is de oudste Boxing Organization in het bestaan ​​en is erkend als de pionier onder zijn collega-organisaties. Net als de World Boxing Council, het heeft 17 gewichtsklassen voor mannelijke vechters en hetzelfde aantal gewichtsklassen voor vrouwen.

Aan de andere kant van de medaille, werd de World Boxing Council opgericht 14 februari 1963, toen de Mexicaanse president Adolfo Lpez Mateos met de hulp van elf landen, te weten; de Verenigde Staten, Argentinië, Groot-Brittannië, Frankrijk, Mexico, de Filippijnen, Panama, Chili, Peru, Venezuela, Brazilië, en Puerto Rico.

Net als de WBA, heeft het 17 gewicht classificaties voor de mannelijke boksers, maar hebben een categorie extra gewicht voor de vrouwen C de atomweight divisie.

De World Boxing Council heeft een plaats van innovatie en bijdragen aan de moderne boksen. De lijsten van de bijdragen zijn onder meer:Het verkorten van de rondes van 15 rondes om 12 ronden.
Open scoren.
Accidental fout regel.
Staande 8 tellen.

De organisatie heeft onder vuur in controverses geweest als gevolg van de organisatie 's relatie met bokspromotor Don King en evenzo haar standpunt over Mexicaanse strijders sinds zijn oorsprong en de locatie zijn opgericht in Mexico.

De World Boxing Association en de World Boxing Council verschillen ook in sommige opzichten. De WBA duidt vaak een Super Kampioen in uitzonderlijke omstandigheden, terwijl de WBC heeft een rooster van Diamond Champions (op dit moment zijn er drie) met de titel op het spel in high-profile wedstrijden tussen high-profile strijders.

Ook de World Boxing Council heeft de aanwijzing van Emeritus wereldkampioen voor de huidige en oude WBC wereldkampioen in elke gewichtsklasse.

Voor een WBA kampioen in zijn 5e of 6e titel verdedigen, is een titel genaamd 'WBA Super Belt' vaak gegeven.

Overzicht:

1. De WBA en WBC zijn beide boksen organisaties, maar verschillen in hun betekenis. 'WBA' staat voor 'World Boxing Association' terwijl 'WBC' staat voor 'World Boxing Council.'
2. De World Boxing Association is de pionier van de vier internationale en professioneel boksen organisaties. Aan de andere kant, de World Boxing Council introduceerde een aantal innovaties en standaardprocedures in een boks gevecht.
3. De World Boxing Association heeft een Super Champion, terwijl de World Boxing Council heeft zijn Diamond Kampioen.
4. Beide organisaties hebben 17 gewichtsklassen en titels voor mannelijke boksers. Echter, de World Boxing Association heeft 17 titels voor vrouwen, terwijl de World Boxing Council heeft 18 als gevolg van de opname van de atomweight divisie.