Verschil tussen Jujutsu en Aikido
Jujutsu vs Aikido

Twee van de meest populaire martial arts van oorsprong uit Japan zijn Aikido en Jujutsu. Beide zijn close combat methoden gericht op de categorie grappling. Ze gebruiken voornamelijk gooien en opvallende technieken. Aikido en Jujitsu delen dezelfde wortels in de termen van de filosofie. In feite zou deze een voorouder van de eerste zijn. De kern essentie is de mogelijkheid om van de ene naar de andere techniek om zichzelf te verdedigen. Hun methodes werden ontwikkeld rond het principe van het gebruik van een aanvaller 's energie tegen hem, in plaats van rechtstreeks tegenover het. Ondanks de opmerkelijke gelijkenis in de filosofie, Aikido en Jujitsu kwam heel anders met elkaar te zijn. Ongelijkheden zou omvatten founding geschiedenis , training stijl, technieken, het niveau van dodelijkheid, en wapens.
Zoals gezegd, Jujutsu is ouder dan Aikido praktisch door eeuwen. Variërend theorieën zouden hun eigen accounts hebben over de oorsprong van Jujutsu, maar de meeste beweren dat het begon in de 17e eeuw in Japan. Een theorie zegt dat het werd opgericht door drie 'ronin' - Fukuno Hichiroemon, Miura Yojiemon en Isogai Jirozaemon met wat begeleiding van een Chinese man. Een andere theorie stelt dat het door een arts genaamd Akiyama Shirobei. Aikido, hoewel jonger, zou een nauwkeuriger historische account te hebben. Het werd opgericht en ontwikkeld door Osensei, Morihei Ueshiba in de laatste jaren van 1920 's, die het voor ogen als een uiting van universele vrede en verzoening, meer dan een fusie van martial arts.
In termen van opleiding stijl, Jujitsu maakt gebruik van de principes van momentum op basis van de tegenstander 's kracht, balans en de hefboomwerking. Aikido, aan de andere kant, maakt gebruik van het uithoudingsvermogen, flexibiliteit, en gecontroleerde ontspanning. Duwen of uitbreiding van bewegingen worden vaker gebruikt dan het trekken of aanbestedende bewegingen. beide martial arts hebben minder nadruk op krachttraining, dus als 'zachte' kunst. Ze vereisen echter zowel fysieke en mentale vaardigheden als in zowat alle Japanse vechtsporten.
De meeste Jujutsu scholen wordt de nadruk gelegd op de methoden die de gewrichten meer dan iets anders te vergrendelen. Dit is eigenlijk de tegenstander te verstoren 'stabiliteit is. In het proces van het verminderen van zijn evenwicht aanzienlijk, hij 's gevoelig te worden overtroffen door gooit of take-downs zijn. Verstandig, zijn stakingen bedoeld om belichte en weerloze delen van het lichaam te landen. Dit dient als een cruciaal element in het verstoren van balans als een voorwaarde voor meer agressieve aanvallen, zoals worpen en take-downs. In dezelfde token, bewegingen hebben de neiging om te profiteren van een aanvaller 's momentum en openingen om een ​​joint te plaatsen in een gecompromitteerde positie of om hun evenwicht te breken als voorbereiding op een take-down of gooien. Bovendien hebben de meeste jiujitsu gooit gaan in een rechte lijn. in het algemeen is dodelijker dan Aikido en werd hoofdzakelijk gebruikt voor de bestrijding van toen. in Aikido, basisbewegingen voor de aanval zowel stakingen en grijpers, terwijl gooit en pennen zou zijn voor de verdediging. in tegenstelling tot in Jujutsu, gooit in Aikido zijn op basis van cirkelvormige bewegingen. een aantal van de basics zou een serie van worpen, namelijk vier-richting, het invoeren, de hemel en de aarde, figuur-ten en roterende gooit. de meeste van die in hoge mate afhankelijk zijn van gezamenlijke sloten.
Wapentuig is een van de methoden van de strijd in zowel Aikido en Jujutsu. Mes, gewogen ketting, helm smasher, vermomd wapens zijn een aantal van die welke worden gebruikt in Jujutsu. Kort personeel, houten zwaard en mes worden gebruikt in Aikido.
OverzichtJiu-jitsu en Aikido zijn martial arts zowel de ontwikkelde als in Japan. Jujutsu dateert uit de 17e eeuw, terwijl Aikido in de late 1920 's.

Jujutsu 's belangrijkste troeven zijn in momentum op basis van de tegenstander' s kracht, balans en de hefboomwerking. Aikido, anderzijds, benadrukt duurzaamheid, flexibiliteit en gecontroleerde ontspanning.

Jujitsu technieken dodelijker dan Aikido 's. Het eerste was in feite gebruikt in werkelijke oorlog.