Verschil tussen NHL 10 en NHL 11In de wereld van videogames, het niveau van de hype en rage stijgt tot grotere hoogten elk jaar toen de laatste versie van een bepaald spel wordt uitgebracht. Gelukkig of helaas, de wereld waarin we leven is geëvolueerd uit de tijd dat outdoor sporten waren het meest aangenaam; en het spelen van games op PlayStation of Xbox is de nieuwe trend. De producenten van de spellen laten geen middel onbeproefd gelaten als het gaat om het handhaven van de belangen van de doelgroep in hun games. Een nieuwere versie van elk jaar, met updates voor het hele team squads, stadions etc. en verbeterde graphics en gameplay zorgt ervoor dat mensen uiteindelijk niet overgaan tot de laatste versie maakt niet uit hoeveel ze net als de vorige. Wanneer we spreken over NHL 10 en NHL 11, die zeer populair zijn, zijn we in feite naar twee versies van de National Hockey League die komen als video games. De NHL-serie is ontwikkeld door het allemaal zo bekende EA games en uitgegeven door EA Sports.

NHL 10 is de 19e wedstrijd in de NHL-serie. Het maakte zijn debuut op Fest '09, in een driedaags festival dat de hockeysport en de Los Angeles Kings. Het vond plaats van 28-30 augustus in LA. NHL 10 is de eerste wedstrijd in de NHL-serie gevierd dat werd niet vrijgegeven voor de PC Bovendien werd uitgebracht op de PlayStation 3 en niet op de PlayStation 2,.. de eerste NHL wedstrijd na NHL 2000 doen Later, toen NHL 11 werd uitgebracht, gamers verschoven naar de nieuwere versie en als laatste duwen om elke gamer mogelijk te verplaatsen naar de nieuwere versie, alle online diensten voor NHL 10 werden stopgezet in ingang van 1 oktober 2011.

De NHL 11 werd uitgebracht in de viering van de twintigste verjaardag van deze serie. Dit spel had ook dezelfde producenten en uitgevers als NHL 10. Echter, het werd uitgebracht in Noord-Amerika op 7 september 2010. Alle andere regio's waren om het spel te krijgen binnen de komende twee weken. De grootste verandering in NHL 11, volgens producer Sean Ramjagsingh, was een game-engine die is gebaseerd op de principes van de fysica. Deze vervangen het oude systeem, dat gebaseerd was op animatie. De verandering was een enorme sprong in het maken van de video game erg realistisch; bijvoorbeeld, de beweging van de spelers in de spelletjes, gedicteerd door de wetten van de fysica, betekende dat ze geen plotselinge bochten kon maken bij hoge snelheden en nauwkeurige bochten te maken, moesten ze eerst vertragen. Los daarvan werden andere wijzigingen en dat het breken van hockey sticks opgenomen enzovoort. Dit effect, samen met vele anderen veel bijgedragen in het maken van het spel meer en meer realistisch.

NHL 11 werd ontvangen door gamers met grote vreugde. Het verschil tussen NHL 10 en NHL 11 was groter dan die tussen twee opeenvolgende NHL spellen in de serie. De laatste had een grote beweging op weg naar een volledige en meer realistische video game gemaakt. Net als alle anderen, als het einde van het jaar naderde, werd een poging gedaan om de nieuwere versie van NHL te bevorderen en door de 11 januari 2013, alle van de online diensten van NHL 11 werden stopgezet.

Volgens gamer reviews, de gamers die net dit spel gespeeld voor entertainment doeleinden heeft de wijzigingen niet positief te nemen; de gebroken sticks bijvoorbeeld was niets anders dan een last voor hen. Zij bleven te loven en te spelen NHL 10. De fans van hockey als sport, maar waardering voor de veranderingen en het feit dat de video game maakte het meer als een real life match!Overzicht

1. NHL 10 is de 19e wedstrijd in de NHL-serie; NHL 11 de twintigste, markeerde de twintigste verjaardag.

2. NHL 10 maakte zijn debuut op Fest '09, 2009, in een driedaags festival dat de hockeysport in LA gevierd, NHL 11 is op 7 september 2010 in Noord-Amerika uitgebracht.

3. De grootste verandering in NHL 11 is een game-engine die is gebaseerd op de principes van de fysica en vervangen door de animatie van NHL 10 en eerdere versies; maakte gameplay realistischer.