Verschil tussen 9mm en .40 Caliber9mm vs 0,40 Caliber

Als u wilt beginnen met het bezitten en schieten geweren, je 've waarschijnlijk vroeg zich af van het type pistool om mee te beginnen. Twee veel voorkomende opties zijn 9mm en 0,40 kalibers. Het belangrijkste verschil tussen de 9mm en 0,40 kalibers is de grootte van de kogel. Het omzetten van 9mm naar inches, krijg je ongeveer 0,35, beduidend kleiner dan de 0,4 inch diameter van .40 kaliber.

Omdat de .40 een grotere diameter, maar heeft ook grotere massa, die rechtstreeks correleert met de remkracht van de kogel. Het zal meer energie leveren aan het doel, invaliditeit hem minder kogels. Hoe minder gewicht van de kogel 9mm, hoe minder energie aan het doel wordt geleverd. De .40 kaliber is beter in zelfverdediging situaties waar je moet de aanvaller zo snel mogelijk uit te schakelen om te voorkomen dat het krijgen van een schot af.

Maar tussen 9 mm en 0,40 kaliber 9mm is veel beter geschikt voor beginners voornamelijk om twee redenen. De eerste is de kleinere hoeveelheid terugslag door round. Omdat de .40 een grotere en zwaardere kogel is er ook buskruit daar bullet stuwen. Terugslag kan puinhoop het doel van een shooter en zal vaak leiden tot de volgende shoot to doelwit uitgeschakeld. Met behulp van de 9mm laat de schutter wennen aan de terugslag en dienovereenkomstig aan te passen voordat u naar grotere rondes. De tweede factor is de kostprijs van de kogels. 9mm kogels zijn aanzienlijk goedkoper dan .40 kaliber kogels. Zo kunt u meer met een bepaald budget te kopen en schieten meer downrange. Het beoefenen van meer scherpt je vaardigheden als een shooter want er is geen betere leraar dan ervaring.Het kiezen van de juiste vuurwapen te bezitten en te gebruiken is nog grotendeels subjectief. Grotere mensen kunnen niet het gevoel zo veel terugslag met 0,40 kaliber dan iemand met een kleinere gestalte. Of een bepaalde vuurwapen kan beter dan de andere voelen. Het beste wat te doen is om elk vuurwapen dat u geïnteresseerd bent te proberen en beslissen over welke je het beste bevalt.

Overzicht:

De .40 kaliber heeft een groter en zwaarder is dan de kogel 9mm

De .40 kaliber heeft betere stopkracht dan 9mm

De 9mm is beter geschikt voor beginners dan de 0,40 kaliber

De .40 kaliber heeft meer terugslag dan de 9mm