Verschil tussen Muay Thai en MMAMuay Thai vs MMA

Muay Thai en MMA behoren beide tot de wereld van de martial arts. 'MMA' staat voor 'Mixed Martial Arts.' MMA is een vechtstijl die gebruik maakt en combineert een aantal verschillende vechtstijlen waaronder Western-style boksen, Muay Thai, freestyle boksen, amateur worstelen, judo, karate, Braziliaans jiu-jitsu. Andere vechtstijlen of disciplines kunnen ook worden toegevoegd. In deze vechtstijl, is er geen specialisatie aangezien elke vechtstijl wordt geleerd en geoefend.

Mixed Martial Arts begon in 1993 tijdens de opkomst van de Ultimate Fighting Champion (UFC), een het vechten toernooi voor vechtsporters. In zijn debuut, werd mixed martial arts voorheen bestempeld en staat bekend als No Holds Barred (NHB).

Een Mixed Martial Artist heeft een goed afgeronde kennis en uitvoering van vele verschillende vechtstijlen. Dit is voordelig in een gevecht of tegen een vechter met een gespecialiseerde vechtstijl. De Mixed Martial Artist kunnen benutten en combineren vele technieken uit verschillende stijlen om eventuele zwakke plekken te dekken. Mixed Martial Arts combineert al het beste stijlen voor de aanval. De gevechten stijlkenmerken opvallende, worstelen, onderwerping en grondwerk.

De training voor Mixed Martial Arts is moeilijker in vergelijking met andere gespecialiseerde vormen van martial arts. Een Mixed Martial Artist moet elke stijl te leren en combineer ze effectief in een gevecht of in opleiding. De kunstenaars in het kader van deze discipline ook om te leren hoe stijlen snel veranderen.

Aan de andere kant, Muay Thai (of Thai boksen) is een gespecialiseerde vorm van martial arts. Het ook wel 'de kunst van de acht ledematen', omdat het gebruik maakt van de twee handen, ellebogen, knieën en schenen. Het is ook de nationale sport van Thailand.Muay Thai heeft een lange geschiedenis, en het is ook opgenomen in de Thaise cultuur met rituelen, dansen en muziek. Het wordt ook gebruikt in de militaire opleiding van Thailand 's strijdkrachten. Muay Thai is een van de rassen van kickboksen. In dit soort kickboksen, maakt gebruik van een combinatie van de vechter' s knieën en ellebogen in een snelle, opvallende bewegingen .

Beide vechtstijlen gebruiken handschoenen; geopend vingers handschoenen voor Mixed Martial Arts en bokshandschoenen voor Muay Thai. Daarnaast kan Muay Thai vechters ook dragen een hoofd beschermende band om het hoofd te beschermen tegen stakingen en stoten.

Overzicht:

1. Beide vechtstijlen zijn vormen van martial arts die regelmatig te zien in martial arts toernooien of gebruikt in zelfverdediging. Beide vechtstijlen worden ook beschouwd als vechtsporten.
2. Mixed Martial Arts (of MMA) is een combinatie van verschillende vechtstijlen. Het heeft geen specialisatie en doesn 't hebben een homogene eigenschap. In tegenstelling, Muay Thai is een gespecialiseerde vorm van martial arts. Het wordt gekenmerkt door het gebruik van de handen, ellebogen, knieën en schenen in opvallende tegenstanders.
3. Muay Thai kan deel uitmaken van Mixed Martial Arts training. Het is ook onderdeel van de Thaise cultuur, omdat het gaat ook om muziek en dans. Het is ook een nationale sport in het land van herkomst.
4. Muay Thai concentreert zich op het slaan terwijl Mixed Martial Arts richt zich ook op opvallend. Bovendien, Mixed Martial Arts hebben ook worstelen en grondwerk.
5. Een martial artist die praktijken Mixed Martial Arts heeft een langer en harder trainen in vergelijking met andere martial kunstenaars die een gespecialiseerde vechtstijl te oefenen. De martial kunstenaars in deze vechtstijl moet leren uit te voeren en combineren alle basisvaardigheden of algemene voorschriften van andere vechtstijlen.
6. Mixed Martial Arts kan voordelig zijn in een gevecht, omdat een Mixed Martial Artist gemakkelijk vechtstijlen kan veranderen en heeft meer techniek in vergelijking met zijn tegenstander.
7. Het aantal vechtstijlen in Mixed Martial Arts kan variëren, en de combinatie van vechtstijlen kan ook talrijk zijn.