Verschil tussen de gewone Bullet en Holle-Point BulletRegelmatig Bullet vs Holle-Point Bullet

Naast kaliber, er ook andere manieren die kogels van elkaar verschillen. Een belangrijke classificatie is of het een vaste of holle punt kogel. Het belangrijkste verschil tussen de twee is de aanwezigheid van een holte. Terwijl een regelmatige kogel is een gladde, koepelvorm, een holle punt kogel heeft een opening aan de bovenkant die varieert in grootte.

Het doel van het gat in een holle punt kogel te laten expanderen, bij inslag. Zodra een holle-punt kogelinslagen, de kracht op de voorzijde kogel dwingt de zachte leiden tot knikken en breiden naar buiten. Hoewel gewone kogels ook uitbreiding ervaren als het hits een vast object, het is veel minder kans om dit te doen bij het raken van soft targets, zoals vlees.

Expansion is gewenst kogels om verschillende redenen. De eerste is de mogelijkheid om veel meer schade toebrengen aan het doelwit in vergelijking met normale kogels. Een dumdumkogel zouden alle energie kwijt op het doel, waardoor meer kracht uitoefenende en heeft meer remkracht. De tweede is de mogelijkheid om meer weefsel scheuren tijdens de voortgang door het lichaam van het doel niet te vergeten dat de ingesloten kogel dodelijker is om target als niet snel en goed geëxtraheerd door een opgeleide medische professional.

Regelmatige kogels, vooral degenen die op zeer hoge snelheid evolueren meestal in doelen. In gevallen waarin het doel is zich te verschuilen achter iets dat niet te sterk, zoals hout of een paar lagen van dunne metalen, een gewone kogel is meer waarschijnlijk door de barrière te passeren en de roos te raken met genoeg kracht om nog effectief te zijn. De uitbreiding van holle punt kogels maakt het minder waarschijnlijk te doen. Ondanks dat het nog steeds voordelen. Holle-point bullets zijn goed voor situaties waarbij burgers worden betrokken. Omdat de kogel niet zou 't gaan door de doelgroep, is er een verminderde kans op nevenschade als gevolg van burgers die direct achter het doel.Regelmatig en holle-point kogels hebben hun eigen specifieke toepassingen. Weten welke past bij uw behoeften is de sleutel bij het maximaliseren van de kracht van uw vuurwapen.

Overzicht:

1. Geregeld kogels zijn solide, terwijl holle punt kogels hebben een holte in het midden.
2. Holle punt kogels zijn bedoeld om uit te breiden, terwijl gewone kogels niet.
3. Holle-point bullets kan meer schade dan gewone kogels te doen.