Verschil tussen Transport voorzitter en rolstoelenTransport Chair vs Rolstoel

Een rolstoel is ontworpen om een ​​individu om te bewegen als hij niet in staat is het lopen is de steun als gevolg van een ziekte, invaliditeit, of letsel als gevolg van een ongeval. Het is een stoel met wielen en kan handmatig worden bediend of kan worden voorzien van een motor.

De eerste bekende gebruik was in de 6e eeuw China, en onderging een aantal wijzigingen in het ontwerp tot de uitvinding in 1933 van een stalen rolstoel, die is opvouwbaar en lichtgewicht. Tegenwoordig rolstoelen zijn er in verschillende soorten en zijn gemaakt van verschillende materialen.

De gebruikelijke rolstoel, echter is vervaardigd uit een stalen frame en kunststof, vinyl of nylon accessoires en stoffering. De stoelen zijn gemeten op 16 x 18 inch en is uitgerust met twee grote wielen achter en twee zwenkwielen aan de voorzijde.

Afhankelijk van de behoeften van de patiënt, kan rolstoelen worden volgens zijn specificaties. Er zijn zelfs rolstoelen, zoals de elektrische rolstoel gemaakt voor racen en atletiek die wordt gebruikt in het spelen van voetbal en voetbal.

Rolstoelen worden meestal gebruikt door patiënten die de hulp van een andere persoon behoeft te bewegen, omdat ze nog steeds hun handen gebruiken. Ze kunnen de rolstoel handmatig of via het gebruik van de controles in gemotoriseerde rolstoel bedienen door zelf.Een ander type rolstoel is het transport stoel. Het is een bijzondere leerstoel die is ontworpen voor patiënten of mensen die niet in staat om te lopen of gebruik maken van hun armen en handen om zich te bewegen met de rolstoel. Het gebruik daarvan vereist de hulp van een ander persoon om de patiënt naar de stoel te bewegen en om hem te vervoeren rond daarin. Het is stevig gebouwd en lichter dan de standaard rolstoel gemakkelijker om te bewegen en te beheren.

Het is gemaakt van staal of aluminium en de zitting meet 16 x 17 of 19 inch. Het is uitgerust met vier wielen waarvan acht centimeter in diameter meten. De achterwielen zijn bevestigd en geremd verbonden met de handgrepen terwijl de voorwielen zijn bevestigd op een draaibare waardoor het gemakkelijk te manoeuvreren.

Vergeleken met andere typen van rolstoelen, de transportstoel is goedkoper en wordt meestal gebruikt in ziekenhuizen en andere medische voorzieningen omdat het gemakkelijker en gemakkelijke manier om patiënten te bewegen.

Overzicht:

1. Een rolstoel is een stoel met wielen dat is ontworpen om een ​​individuele zet rond wanneer hij verliest het vermogen om te lopen als gevolg van letsel of ziekte tijdens een transportstoel is een variant van de rolstoel te helpen.
2. Beide hebben vier wielen; terwijl een rolstoel heeft twee grote achterwielen en twee kleinere voorwielen, een transportstoel vier wielen van dezelfde grootte.