Verschil tussen GXP en BB30GXP vs BB30

GXP en BB30 zijn twee technologieën die worden gebruikt in fietsen. Ze kunnen ook worden behandeld als het ontwerp systemen die het fietsframe, crankstel en trapas bevatten. Meestal is de focus van de aandacht op trapas component. Het crankstel en het frame worden niet genoemd als veel.

Beide technologieën worden gebruikt door de fiets fabrikanten voor hun producten en fiets liefhebbers die graag hun eigen fietsen te bouwen met behulp van hun eigen ontwerpen.

Zowel GXP en BB30 technologieën maken gebruik van een lager set die aan het fietsframe wordt gedrukt zonder externe bracket component. In gebruik GXP en BB30 technologie is er minder gewicht en het frame ook verstijfd door de spil en trapas 's grotere diameter.
Een andere veel voorkomende factor tussen GXP en BB30 technologieën is dat ze alleen van toepassing zijn op hun respectieve frames, crankstel en trapas. Een GXP trapas zal niet werken op een BB30 frame of onverenigbare onderdelen.

'GXP' staat voor 'Giga X Pipe' terwijl 'BB30' is een afkorting voor 'trapas.' De '30' geeft de 30-millimeter diameter van de trapas en de spil.GXP-technologie is compatibel met een breed scala van fietsonderdelen, zoals de S 300, 500, en 988 GXP crankstel, SRAM BB en crankstel (Rival en Force-model). SRAM Apex en Red BB zijn ook compatibel met dit systeem. Een ander merk dat veel van de compatibele modellen heeft, is het bedrijf Truvativ.

BB30 is een gratis internationale standaard. De BB30 trapas is de industriële standaard voor trapassen. De BB30 werd geïntroduceerd in 2000 in de Tour de France. Het wordt gepromoot door Cannondale. Fiets modellen die compatibel zijn met BB30 zijn, zijn de S 300, 500, 900 cranksets en de SRAM Force en Red crankstel.

Overzicht:

1. BB30 (of trapas 30) en GXP (Giga X Pipe) worden ontwikkelde technologieën in kan u van fietsen technologie omvat het fietsframe, het crankstel en de trapas. Meestal is de trapas is de belangrijkste en de grootste aandacht in de technologie.
2. Beide technologieën zijn alleen van toepassing op hun respectieve en aanverwante onderdelen. Een BB30 component kan niet worden gebruikt als aanvulling of als vervanging voor een GXP component.
3. GXP en BB30 technologieën worden gebruikt voor vele soorten fietsen; fietsen, mountainbikes en racefietsen, onder anderen.
4. De '30' in 'BB30' verwijst naar de 30 millimeter diameter van de trapas en de as.