Verschil tussen XD en XDM Polymer Pistols XD vs XDM Polymer Pistols

De XD en XDM zijn polymeer ingelijst semi-automatische pistolen worden verkocht door Springfield Armory, maar worden geproduceerd in Kroatië. De 'XD' staat voor 'extreme plicht,' en vele pistool gebruikers kunnen getuigen van haar robuustheid. De XDM is eigenlijk een tak van de XD lijn die nogal een handvol verbeteringen presenteert. XD en XDM een eigen varianten met verschillende soorten munitie.

Een belangrijke verbetering van het XDM model is het gebruik van een langere match rang vat. Terwijl de XD 3 of 4 inch vaten, de xdms hebben 8 3. en 4. 5-inch vaten. Een uitzondering hierop is de XD Tactical die een 5-inch vat heeft. Hoe langer het vat, moet het nauwkeuriger het pistool als het geeft de kogel schroefdraad meer tijd en een zuiverder traject.

Een ander belangrijk verschil tussen de XD en XDM pistolen is het aantal ronden die kunnen worden opgenomen in een tijdschrift. In dit verband, XDM pistolen winnen over de XD, omdat het meer kogels per magazijn kan hebben. Het werkelijke verschil varieert pistool varianten maar kan tussen twee tot vier kogels meer. Vermeldenswaard is echter dat de verkoop van de XDM is illegaal in Californië. De belangrijkste reden achter dit is niet het wapen, maar een Californische wet die pistolen verbiedt van het hebben van meer dan tien ronden per magazine. Omdat bepaalde XD pistolen beschikken tijdschriften met een capaciteit van tien kogels, ze zijn dus legaal om te verkopen in Californië. It 'is gewoon een kwestie van tijd, hoewel, voordat Springfield releases tijdschriften die in overeenstemming zijn met de tien-round regel.

Een leuke touch aan de XDM lijn is de toevoeging van verwisselbare rug bandjes met een paar reeds opgenomen. Rugriemen aren 't echt essentieel, of zelfs nodig zijn voor het pistool te werken;. Het voegt slechts enkele comfort bij het in de hand gehouden De verwisselbare achterkant bandjes geven de gebruiker een aantal keuzes en de mogelijkheid om het te vervangen wanneer deze is versleten.Het laatste verschil tussen XD en XDM pistolen is de prijs als de XDM is duurder in vergelijking met de XD. Toch hebben veel mensen zeiden dat het XDM is de moeite waard als de verbeteringen en extra items (dat wil zeggen de snelheid loader en nog veel meer) meer dan maakt voor de prijs.

Overzicht:

1. De XDM is een tak van de XD polymeer pistolen.
2. De XDM heeft een langere en betere loop dan XD.
3. De XDM houdt doorgaans meer ronden dan de XD.
4. De XDM is momenteel illegaal in Californië, terwijl de XD isn 't.
5. De XDM heeft verwisselbare bandjes terug terwijl de XD doesn 't.