Verschil tussen Smallmouth en Largemouth BaarzenSmallmouth vs Largemouth Baarzen

Vissers overal zou blij zijn om erop te wijzen wat onderscheidt een smallmouth en largemouth bass te zijn. Hoewel het kan worden afgeleid uit de naam die de twee soorten verschillen in de 'mond' er eigenlijk duidelijker kenmerken die van elkaar definiëren.

Allereerst, de smallmouth en largemouth bass aren 't zelfs te vinden op dezelfde geografische locatie. Dit komt omdat de smallmouth geeft de voorkeur aan grote open ruimtes, terwijl de largemouth lichamen van water geeft de voorkeur aan met logs en onkruid. De smallmouth houdt van hun water helder en snel met alleen grind op de bodem, terwijl de largemouth zal gedijen op iets met meer rommel en minder stroom. de temperatuur is ook een grote factor als de smallmouth eigenlijk graag in koudere wateren te leven.

Zoals kan worden vastgesteld de smallmouth en largemouth bass behoren tot dezelfde familie, in het bijzonder de zonnebaars groep. Fysiek zal vissers vinden dat met ervaring, is het gemakkelijk om een ​​largemouth bass lokaliseren van een smallmouth. Kortom, de bovenkaak van de largemouth verder dan het oog, vandaar de naam. Anderzijds, de Smallmouth presenteert een kleinere kaak met de lijnen niet buiten het oogpunt. De largemouth groeit ook een paar pond zwaarder op 12 pond, terwijl de smallmouth plaat is ongeveer 7 pond.

Kleuren en markeringen ook verschillen tussen de twee met de largemouth met kleine lijnen die horizontaal op zijn lichaam. Een smallmouth, anderzijds, vertoont een verticale lijn van boven naar beneden van het lichaam. Beide zijn groenachtig in uiterlijk, hoewel de smallmouth kan ook komen in een bruinachtige kleur die goed is voor zijn bijnaam 'bronzen rug.'

Het vangen van deze twee vissoorten telt ook heel verschillende strategieën als iedere ervaren visser zou je zeggen. De largemouth meestal ventures op het bovenste deel van het water, wat betekent dat ze worden aangetrokken door de top-water aas. Smallmouth zijn de tegenstellingen omdat ze liever binnen diepe wateren; dus alleen bijten op kunstaas gevonden onder het water. Als gevangen, u 'll vinden dat de kleinere vissen C de smallmouth C zou zo veel strijd zetten mogelijk, meestal het uitvoeren van acrobatiek de lucht om te worden losgelaten van het aas. De largemouth bass maar een keer springt en vervolgens probeert zwemmen diepere wateren.

Voor enthousiaste vissers, kan de largemouth vrij gemakkelijk zijn te herkennen omdat ze vrijwel overal in elk seizoen C, behalve als het 's te koud, natuurlijk kan worden gevonden. Hun favoriete levend aas omvat regenwormen, krekels en witvissen. Zoals gezegd, ze 're niet bijzonder kieskeurig over wanneer te eten, maar vroeg in de ochtend zou de beste tijd om ze te lokken met voedsel als het hun het voeden tijd. Natuurlijk, kunstmatig aas ook werken aan de largemouth, hoewel een goede visser zou weten wanneer de beste tijd om verschillende kunstaas te gebruiken is.

Het kan worden gezegd dat de smallmouth sociale dieren als in groepen reizen meestal met die die even groot als zij. De largemouth geeft de voorkeur aan om alleen te zwemmen.

Overzicht:1. Largemouth hebben hun bovenkaak die verder reikt dan het oog, maar de Smallmouth doesn 't.

2. De largemouth is meestal groter in omvang op 12 pond ten opzichte van de 7 pond van de smallmouth.

3. De largemouth wordt geleverd met horizontaal lopende strepen, terwijl de smallmouth heeft verticale strepen.

4. De largemouth geeft de voorkeur aan wateren vol met rotsen, onkruid, logboeken en andere schuilplaatsen terwijl de smallmouth gedijt in het heldere water met veel ruimte om te zwemmen.

5. Top-water aas zijn het beste voor de largemouth, terwijl de smallmouth zou eerder gaan voor below-the-water lokt.

6. De smallmouth zet meer van een gevecht toen aas.