Verschil tussen .45 ACP en GAP Pistols



 .45 ACP vs GAP Pistols

Wanneer we spreken over geweren, groter is meestal sterker, maar niet noodzakelijkerwijs beter. De .45 ACP (Automatic Colt Pistol) pistool is een veel voorkomende wapen dat brede acceptatie en het gebruik heeft genoten. Ondanks dat, zijn er nog steeds veel mensen die dromen van 0,45 prestaties in een kleinere form factor. Dit is de belangrijkste idee achter de 0,45 GAP (Glock automatisch pistool) pistool. Het enige merkbare verschil tussen beide is groot als de 0,45 GAP pistool is veel kleiner dan de 0,45 ACP. De 0,45 GAP wordt vaak vergeleken met een 9mm pistool.

Een kleinere pistool is zeer voordelig als u niet wilt adverteren dat je het dragen van een vuurwapen. Goede voorbeelden hiervan zijn undercover agenten of Secret Service agenten die moeten nog mengen in, terwijl het dragen van een dienst vuurwapen in geval van problemen. In feite is de ontwikkeling van de .45GAP werd gestimuleerd door de vraag van enkele overheidsdiensten een compactere vorm.

De munitie gebruikt in 0,45 GAP pistolen is korter dan die in .45 ACP pistolen met behoud van het gewicht dezelfde diameter en kogel. De kortere lengte maakt het mogelijk een kleinere grip. Velen zijn in de war over de compatibiliteit tussen deze twee soorten munitie omdat ze van hetzelfde kaliber. Het is vermeldenswaard dat de twee zijn niet uitwisselbaar. Een .45 ACP round zou niet passen in een 0,45 GAP pistool, en met geweld het invoegen van een en afvuren kan schade veroorzaken aan het pistool veroorzaken. Hoewel een 0,45 GAP round kunnen passen in een .45 ACP pistool, het is vrij gevaarlijk om dat te doen als de kogel niet is ontworpen voor het, en de kortere geval lengte zorgt voor een grotere afstand tot de schroefdraad vat.



Om dezelfde snelheid en remkracht van 0,45 ACP bereiken, 0,45 GAP rondes werken bij een veel hogere druk gelijk aan 0,45 ACP + P (overdruk munitie). De verhoogde druk in het vat levert een grotere acceleratie en meer energie om de kogel. Het nadeel hiervan is de kosten als 0,45 GAP rondes zijn duurder dan .45 ACP rondes.

Overzicht:

1. ACS-pistolen zijn groter dan GAP pistolen.
2. GAP pistolen zijn de voorkeur van sommige overheidsinstanties.
3. GAP pistolen hebben kleinere munitie dan de ACS-pistolen.
4. GAP pistolen werken bij een hogere druk dan de ACS-pistolen.