Verschil tussen Aikido en HapkidoAikido vs Hapkido

Hapkido verschilt Aikido omdat het meer schoppen beweegt ten opzichte van de laatste. Dit is vrij veel in lijn met Korea 's standaard martial art, zoals de Taekwondo. Dit brengt ook voor de tweede verschil waarin Hapkido is opgericht in Korea, terwijl Aikido is opgericht in Japan. De voormalige werd opgericht door Choi Yong Sul (ergens in de jaren 1950 ), terwijl de andere (aikido) werd opgericht en gecodificeerd bij Morehi Usheba in het laatste deel van de 1940 's.

Eigenlijk, beide hebben dezelfde oorsprong afkomstig van de Daito-Ryu Aiki Jujutsu krijgskunst. Vanwege dergelijke, worden de twee nauw met elkaar verbonden, maar ze komen te liggen op verschillende filosofieën en funderingen. Hapkido is slechts de letterlijke Koreaanse vertaling van de Japanse krijgskunst Aikido. De term betekent universele harmonie of het werken met energieën.

Aikido en Hapkido traint de student om aanvallen te krijgen met minder weerstand dan het verplaatsen uit de buurt van de verdediger (omleiden de aanval) en daardoor toe te voegen of met behulp van de verdediger 'De persoonlijke kracht. Dit is een heel andere benadering van de traditionele stijl van vechten, waarbij de aanslagen worden tegen frontaal. op deze wijze de fase maakt gebruik van minder energie en kracht ten opzichte van andere vechtsportenstijlen. Hierdoor zal de tegenstander in een uit balans waardoor hij kwetsbaar grijper-achtige aanvallen, zoals sloten, neem downs en het lichaam gooit.

Vooral bij Hapkido, de levering van de kicks geeft u een betere kans op overtreding, maar als je niet goed in het schoppen dan moet je niet je benen te gebruiken in de strijd tegen zijn opgeleid. Dus, moet je proberen om hard te werken aan het verbeteren van hen zelfs als dat betekent dat je moet onthouden van het gebruik van uw handen en andere lichaamsdelen.

Over het algemeen, Hapkido is een meer liberale en agressieve vechtsport dan Aikido als gevolg van het bereik van de fundamentele vechten vaardigheden zoals het gebruik van trappen, hand stakingen, elleboog en arm sloten, en zelfs het gebruik van wapens. Dit maakt Hapkido een goede krijgskunst die zowel defensie en inbreuk merkt als het bevat zachte en harde technieken. Omgekeerd, zelfs wanneer de wortels van Aikido worden gekweekt op technieken bestemd voor militair gebruik, Aikido prioriteit verdedigingstechnieken plaats delict. Het probeert een aanval niet te starten.1. Aikido is opgericht in Japan, terwijl Hapkido is opgericht in Korea

2. Aikido werd vroeger dan Hapkido ontwikkeld.

3. Aikido concentreert zich meer of de verdediging, terwijl Hapkido is een meer agressieve krijgskunst, want het bevat zowel aanval en verdediging; soms maakt het gebruik zelfs wapens zoals touwen en zwaarden