Verschil tussen Pistool en GeweerPistol vs Rifle

Pistolen en geweren zijn beide vuurwapens. Ze behoren tot twee verschillende categorieën van vuurwapens. Pistols behoren tot de categorie pistool en geweren behoren tot de categorie lange pistool. Zoals de naam al doet vermoeden, pistolen zijn geweren die handheld en kleiner in omvang zijn. Ze zijn gemakkelijker te dragen vanwege hun grootte en worden met één of soms twee handen. Echter, lange wapens zijn langer geweren en hebben de steun van de schouder om goed te vuren. Hun grootte is zodanig dat zij niet gemakkelijk rondgedragen en schitteren terwijl gedragen. Mensen meestal dragen lange geweren geslingerd over hun schouders. Ze zijn beide in het algemeen aangeduid als wapens.

Pistols
Pistols zijn pistolen, die in 1885 werden ontwikkeld door Stevens Maxim. Ze zijn van twee verschillende soorten, enkel-shot pistolen en semi-automatische pistolen. Ze hebben een meer geavanceerde technologie dan geweren. Met een pistool, wordt een lichte druk, waarmee de kogel vuren. Het heeft een veiligheidsmechanisme dat helpt bij het voorkomen van accidentele afvuren van het wapen. Zodra het geweer wordt afgevuurd, het ervaart een terugslag. Deze terugslag komt in principe de volgende kogel klaar om te worden opgenomen in de kamer. Het opnemen van een pistool is niet moeilijk, maar goede doel dient praktijk de terugslag gewoonlijk verandert de richting van de kogel.

Pistolen zijn populairder dan geweren wegens hun grootte, gewicht, en het feit dat ze gemakkelijk kunnen worden verborgen op het lichaam. Ze worden meestal gebruikt voor zelfverdediging en zijn minder krachtig dan geweren. De pistolen kunnen worden gebruikt voor een scala van 45-50 meter en minder krachtige kogels. Voor het afvuren van het pistool, één hand of beide handen soms gebruikt.

geweren
Rifles zijn lange geweren. Ze hebben een lange loop en zijn verkrijgbaar in verschillende types dergelijke; automatische geweren, semi-automatische geweren, Spencer geweren, musket, anti-tank geweren, etc. Rifles zijn ontwikkeld met vele geavanceerde technologieën en zijn zeer krachtige wapens die gebruikt worden voor de jacht en zelfverdediging. De naam 'geweer' is gegeven aan het te wijten aan de schroefdraad aanwezig in het vat. Hierdoor schroefdraad, de kogels draaien op een zeer hoge snelheid en uitwerpen van het vat met grote precisie en nauwkeurigheid.Geweren zijn groter dan pistolen, kan niet gemakkelijk worden verborgen, zwaarder en sterker. Ze kunnen schieten tot 300 voet per seconde. Door de hoge snelheid van de kogel schot van het geweer is veel schadelijker dan het pistool.

Overzicht:

1. Pistols zijn gecategoriseerd onder pistolen; geweren zijn gecategoriseerd op basis van lange geweren.
2. Pistols kunnen worden geschoten met één hand; geweren moeten beide handen en de steun van de schouder om nauwkeurig te worden ontslagen.
3. pistolen kunnen visueel onderscheiden worden van geweren door de grootte van het vat. Pistols hebben korte vaten, en geweren hebben zeer lange vaten.
4. pistolen zijn kleiner en lichter in gewicht; geweren zijn groter en zwaarder.
5. Pistols kan gemakkelijk worden weggewerkt en voornamelijk gebruikt voor zelfverdediging; geweren worden gebruikt voor de jacht, oorlogvoering, zelfverdediging, enz.
6. De reeks pistolen is minder in vergelijking met geweren.