Verschil tussen bier en ciderVerschil tussen bier en cider

Bier en cider zijn de meest populaire drank in de wereld. Van de twee dranken, bier wordt meer geconsumeerd en de ouder tussen beide dranken.

Een van de belangrijkste verschillen tussen de twee in hun ingrediënten. Terwijl bier wordt gemaakt van gemoute gerst, is cider geproduceerd uit appelsap.

Cider, die is gemaakt van appelsap kan alcoholische als niet-alcoholische zijn. Aan de andere kant bevat bier alcohol, maar een klein percentage.

Bier wordt gemaakt door het brouwen en fermenteren gerstemout en wordt meestal op smaak gebracht met hop. Anderzijds, cider die alcoholische wordt verkregen uit gistende appelsap. Deze alcoholische cider is algemeen bekend als harde cider en alcoholvrije wordt genoemd als apple cider.

Als het gaat om de smaak en variatie, cider komt in droge en zoete rassen. Bier ook in twee categorieën op basis van de temperatuur van het brouwen. Als het brouwen vindt plaats in een lage temperatuur, dan wordt het genoemd als pils en wanneer gebrouwen bij hoge temperatuur wordt het genoemd als ale.

Wanneer we spreken van het uiterlijk, de ciders komen helemaal duidelijk tot bewolkt met sediment bereiken. Cider komt in het licht geel, oranje of bruin kleuren. Het verschil van kleur en helderheid komt vanwege de filtering tussen persing en fermentatie.

De kleur van het bier wordt bepaald door de kleur van de mout. Een van de meest voorkomende kleuren is bleke amberkleur, die afkomstig is van de bleke mout. De donkere bier is afkomstig van een pils moutbasis of bleke mout met een mix van donkere mout. De zeer donkere bieren gebruikt patent malts. Karamel wordt ook gebruikt voor donkerder bieren.Overzicht

1. Terwijl het bier wordt gemaakt van gemoute gerst, is cider geproduceerd uit appelsap.

2. Bier wordt gemaakt door het brouwen en fermenteren gerstemout en wordt meestal op smaak gebracht met hop. Anderzijds, cider die alcoholische wordt verkregen uit gistende appelsap.

3. cider, die is gemaakt van appelsap kan alcoholische als niet-alcoholische zijn. Aan de andere kant bevat bier alcohol, maar een klein percentage.

4. Cider komt in droge en zoete rassen. Bier ook in twee categorieën op basis van de temperatuur van het brouwen. Als het brouwen vindt plaats in een lage temperatuur, dan wordt het genoemd als pils en wanneer gebrouwen bij hoge temperatuur wordt het genoemd als ale.