Verschil tussen zweer en gastritis Zweer vs Gastritis

Mensen soms uit het niets krijgen een handvol ziekten. Deze mensen vaak zijn meestal clueless over hoe ze de ziekte of wat heeft bijgedragen aan de ziekte, tenzij ze een inspanning leveren om de arts te bezoeken. Dit is een must voor iedereen. Als mensen moeten we niet experimenteren met het nemen van medicijnen die niet worden voorgeschreven door de arts.

Twee gastro-intestinale ziekten die we meestal don 't weet hoe ze tot stand gekomen zijn maagzweren en gastritis. Beide ziekten betrekking hebben op de maag, een hol orgaan, dat het voedsel dat we eten door de productie van maagsappen om het voedsel te ontbinden verteert.

Maagzweren en gastritis aanzienlijk verschillend van elkaar. Gastritis is een ziekte van de maag waar er een ontsteking. Er is een ontsteking omdat er teveel afscheiding van maagsappen. Zweren, daarentegen, is een littekenvorming van het oppervlak van een orgaan of zelfs de huid. In dit artikel, een zweer de littekenvorming van het oppervlak van de maag of een oppervlak van het maagdarmkanaal. Dit gebeurt omdat teveel maagsappen het oppervlak van de maag verbrand.

Gastritis kan een oorzaak zijn van H. pylori, een bacterie, die kan gedijen in de maag. Deze bacterie wanneer het vermenigvuldigt in de miljoenen zeker infectie. Een andere oorzaak van gastritis is door het nemen van NSAID's of pijnstillers als aspirine. Deze geneesmiddelen verminderen het vermogen van prostaglandine de maag tegen te veel zure reactie.Ulcera of peptische ulcera of maagzweren, PUD, is een gastro-intestinale aandoeningen. Het is de erosie van de slijmvlieslaag van de maag of maagdarmkanaal. Ulceratie gedefinieerd als groter dan een halve centimeter erosies. Net zoals gastritis, een maagzweer kan worden veroorzaakt door H. pylori bacteriën, pijnstiller geneesmiddelen zoals NSAIDs en aspirine. Een derde van alle zweren veroorzaakt door H. pylori bacteriën. De andere oorzaak van maagzweren is stress in het bijzonder degenen die een Type A persoonlijkheid.

Ulcer 's tekenen en symptomen zijn overvloedig braken, gebrek aan eetlust, buikpijn, braken van bloed, roodachtige en onwelriekende ontlasting. Gastritis, daarentegen, toont ook braken, oprispingen, opgeblazen gevoel en gewichtsverlies dat onverklaarbaar bij patiënten. maar het braaksel 's kleur is afhankelijk van de omvang van de schade tegenstelling tot zweren die bloederig. Beide aandoeningen zijn te behandelen met medicijnen en antibiotica.

Overzicht:

1. Gastritis is een ontsteking van de maag, terwijl een maagzweer is de erosie van het oppervlak van de maag of het maagdarmkanaal.
2. maagzweren en gastritis kan voornamelijk worden veroorzaakt door bacteriën, maar zweren kan worden veroorzaakt door stress.