Verschil tussen PTSS en ASDPTSS vs ASD

Alle mensen in de wereld zijn gelijk gemaakt door de Goddelijke Schepper. Bij het opgroeien of bij de geboorte, artsen in staat zijn om een ​​ziekte te diagnosticeren. Maar hoe zit het persoonlijkheidsstoornissen? Hoe zit het met speciale kinderen, zoals autisten en kinderen met ADHD? Hoe over het feit dat de zogenaamde gek? Hoe zit het met persoonlijkheidsstoornissen?

Twee voorwaarden die niet onder de bovenstaande vragen vallen zijn PTSS en ASD. Laten we vergelijken beide van deze twee psychische aandoeningen.

PTSS of posttraumatische stressstoornis, is een aandoening die wordt veroorzaakt door een trauma. Deze trauma kunnen in de vorm van geweld die variëren van minuten tot jaren, zoals; blijvende een oorlog, een ramp, of misbruik jarenlang door de werkgever. Het is nog onbekend waarom sommige mensen ontwikkelen PTSS, terwijl anderen dat niet doen. Acht tot tien procent van de mannen ontwikkelen PTSS, terwijl 18-20 procent van de vrouwen ontwikkelen ook.

Symptomen van PTSS zijn onder andere: angst, frequente prikkelbaarheid, of gewelddadig gedrag. Er is ook een flatscreen-effect bij ernstig getraumatiseerde personen. PTSS kan worden geactiveerd met een aantal dingen die u zullen laten herinneren het incident, zoals; geluiden, geuren, plaatsen, mensen, en nog veel meer. De symptomen kunnen komen en gaan voor de dagen, maanden of tot een jaar. Sommige symptomen stijgen of dalen in ernst in een tijdspanne. Er is geen behandeling voor PTSS, maar het kan worden verbeterd na verloop van tijd door middel van gezinsondersteuning, psychotherapie, en bepaalde medicijnen zoals antidepressiva. Verlengen van de behandeling van PTSS zal meer fysiologische problemen om een ​​heleboel mensen te brengen.

ASD of acute stressstoornis, een nieuwe diagnose die in 1994 werd toegevoegd voor mensen om deze aandoening PTSS onderscheiden. ASD is ook een trauma-gerelateerde aandoening vergelijkbaar met PTSS. In feite wordt gezegd dat het een variant van PTSS omdat deze dezelfde symptomen zoals; platte effect, angstig en onrustig, en zo verder en zo voort. Maar wat scheidt ASD van PTSS is dat ASS symptomen zijn onmiddellijke en optreden in een zeer korte tijd duurt van 48 uur tot 30 dagen. Als een persoon die ASD ervaart deze symptomen gedurende meer dan een maand, dan is het duidelijk dat het niet ASS maar PTSS. Dat is de beste en meest opvallende verschil.Een ander belangrijk verschil tussen PTSS en ASS is dat de symptomen van ASS meer dissociatie. Dissociatie wordt gedefinieerd als zijnde van bewustzijn, die gedeeltelijk of volledig kunnen zijn. Dissociatieve symptomen zijn onder meer; geheugenverlies die tijdelijk is, depersonalisatie (waarbij de persoon zichzelf los van het incident, dat is traumatiserend) en derealisatie (de persoon los zich van de omgeving waarin hij of zij woont in). In tegenstelling tot PTSS waarin symptomen terugkomen, in ASD, symptomen zijn constant en meer dissociatieve.

Diagnose van ASD bevat een interview en evaluatie van de symptomen, waaronder de lengte waarin het is gebeurd. ASD wordt behandeld met medicijnen zoals anti-depressiva. Psychotherapie is ook werkzaam. Volgens deskundigen kan ASD leiden tot PTSS als ze niet onmiddellijk behandeld. PTSS is moeilijker te behandelen dan ASD omdat het verlengen van de aandoening maakt de ervaring meer onvergetelijk voor de patiënt.

Overzicht:

1. PTSD is een traumatische aandoening die wordt gediagnosticeerd bij patiënten met meer dan een maand na haar symptomen tijdens ASD is gediagnosticeerd bij mensen die uit een periode van dagen ervaren tot minder dan een maand.
2. ASD symptomen zijn meer dissociatieve vergelijking met PTSS.