Verschil tussen dementie en geheugenverliesDementie vs geheugenverlies

?

Lijdt aan een psychische aandoening is een tragedie. It 'is niet wat mensen ervaren of tegenkomen op een dag-tot-dag basis, maar als je moet kiezen tussen twee mentale aandoeningen, dementie of geheugenverlies, welke zou je willen lijden? Dit klinkt als een Facebook-persoonlijkheid-check vraag en niemand in hun gezond verstand zou willen lijden ook niet. Maar de mogelijkheid overwegen. Als je te lijden aan een psychische stoornis, en u was om te kiezen, welke zou dat dan zijn?

?

Het volgende is een uitsplitsing van de kenmerken van mensen die lijden aan dementie of geheugenverlies en dat ze zou zijn de factoren te overwegen bij het maken van die keuze hierboven.

?

Dementie betekent in het Latijn waanzin. Dementie wordt gedefinieerd als het ernstige verlies van een persoon 's vermogen om goed te denken. Het is geen ziekte op zichzelf, maar een aantal symptomen die kunnen leiden tot andere ernstige aandoeningen zoals Parkinson' s en Alzheimer 's ziekte. Symptomen van dementie een afname van de persoon 'geheugen, probleemoplossend vermogen, taal en aandacht. Dit kan worden veroorzaakt door veel factoren, zoals: ernstige en plotselinge hoofdletsel, verminderd of afgesneden van bloed en zuurstof naar de hersenen veroorzaakt door een beroerte, een infectie die de hersenen, drugs en alcoholmisbruik, aanvallen of epilepsie, en vele andere factoren. Dementie is te genezen wanneer de oorzaak van het probleem is depressie, hormonale onevenwichtigheden, vitaminetekorten en drugs- en alcoholmisbruik. Het is ongeneeslijk indien het wordt veroorzaakt door een ziekte of een ernstig letsel.

?

De voorkomende symptomen die verband houden met deze cognitieve problemen zijn: (1) recente geheugenverlies. Het is normaal dat een persoon af en toe vergeet waar ze plaatste de autosleutels en dan vindt ze later op, maar een persoon met dementie zelden onthoudt wat ze deed onlangs. Deze persoon houdt het vergeten om te onthouden. (2) Moeilijkheid aandacht. Demente mensen meestal vergeten het doel van wat ze 're doen. Ze hebben zelfs de focus te verliezen wanneer het proberen om te herinneren dat ze' re iets te doen. (3.) Problemen met de communicatie. Mensen met dementie hebben moeite met communicatie, waardoor ze zo moeilijk te begrijpen. Andere symptomen zijn:? tijd en plaats desoriëntatie, slecht beoordelingsvermogen en snelle stemmingswisselingen.?

Amnesie, daarentegen, is een aandoening waarbij het geheugen van een persoon wordt verloren of verstoord. Het kan worden veroorzaakt door veel factoren. Deze factoren omvatten: post-traumatische stress, afweermechanisme of psychische stoornis. Amnesie komt in verschillende vormen, al naar gelang van de oorzaak. Er 's kindertijd geheugenverlies of wat Sigmund Freud noemde seksuele onderdrukking; Lacunar geheugenverlies of het verlies van vertellen herinneringen aan een specifieke gebeurtenis; dissociatieve amnesie die wordt veroorzaakt door psychologische, traumatische gebeurtenissen die de patiënten wilden uit te sluiten van hun hersenen; posttraumatische amnesie veroorzaakt door ongelukken die het hoofd gewonden, en anderen. Deze kunnen worden behandeld met psychotherapie, zoals hypnose, of geneesmiddel toegediende medicatie. Andere amnesie kan worden behandeld met revalidatie, onthouding van alcohol en drugs, en volledige liefde en steun vormen de familie betrokken.

?

De gemeenschappelijke symptomen geassocieerd met geheugenverlies met moeilijke absorberen of leren van nieuwe informatie problemen Terugkijkend episodes van het leven, problemen in sociale situaties, en soms begeleid woonsituatie vanwege de ernst van de geheugenprobleem.

?

OVERZICHT:

Dementie is geen ziekte, maar een reeks van symptomen die leidt tot ernstige psychische aandoeningen. Amnesia aan de andere kant, is een ernstige psychische aandoening van het geheugen van een persoon 's.

Symptomen van dementie kunnen beïnvloeden 'memory s. Maar over het algemeen van invloed op een persoon' een persoon die beslissing van te maken. Amnesie anderzijds is een ernstige vorm van geheugenverlies, maar over het algemeen niet van invloed op de beslissing van de patiënt 's maken.

Dementie te behandelen, maar afhankelijk van de oorzaak van de stoornis. Amnesia is te behandelen in zoveel verschillende manieren, ongeacht de oorzaak van de aandoening is.