Verschil tussen Mazelen en WaterpokkenMazelen vs Waterpokken

Kinderziektes zijn zeer algemeen. Ieder van ons ondergingen velen van hen. In sommige delen van de wereld, kunnen ze worden onderdrukt door koud of warm of regenklimaat terwijl sommige niet kan worden getolereerd. Sommige virussen kan goed gedijen in warme klimaten, terwijl sommige niet kunnen gedijen in koude en winterse gebieden.

Twee van de meest voorkomende kindertijd illnessess zijn mazelen en waterpokken. Wat kan het verschil zijn? Laat ons weten.

Mazelen wordt veroorzaakt door het virus genaamd paramyxovirus. Dit type van het virus is enkelstrengs en gehuld. Waterpokken wordt veroorzaakt door het virus genaamd varicella zoster-virus of VZV.
Mazelen wordt ook wel rubeola en waterpokken is ook bekend als varicella.

Mazelen en waterpokken zijn allebei in de lucht ziekten. Wanneer kinderen dit meestal worden ze geadviseerd om niet te gaan naar school tot letsels zijn droog en korstvorming in waterpokken en totdat de mazelen is niet al overdraagbare. Patiënten opgenomen in het ziekenhuis worden gebracht in prive-kamers om ze afzonderen van het publiek.

Overdracht kan ook plaatsvinden niezen, hoesten en inademen van de lucht van de ruimte waarin zij zijn geplaatst. De incubatietijd van mazelen is 14 dagen. De infectiviteit bedraagt ​​twee tot vier dagen voor en tot de uitslag verschijnt. Met waterpokken, het kind is besmettelijk 1-2 dagen voor het verschijnen van de uitslag en zal gaan voor vijf dagen meer totdat er korstvorming van de laesies. Voor iemand die het virus opgelopen, zal de besmette persoon de waterpokken na 10 tot 21 dagen na blootstelling te hebben.De klassieke symptomen van mazelen zijn: hoesten, coryza, en conjunctivitis. Coryza is ook bekend als een loopneus terwijl conjunctivitis ook bekend als rode ogen. De beste diagnostische borden voor mazelen Koplik plekken die zijn gelegen in de mond. Voor waterpokken, de manifestaties zijn koorts, hoofdpijn, en, belangrijker nog, huiduitslag. De pathognomonisch teken vesiculopapular laesies.

Er is geen behandeling voor mazelen. Er zijn alleen ondersteunende maatregelen voor koorts. Meestal worden pijnstillers gegeven wanneer er koorts plus rust. Aspirine wordt nooit gegeven als deze Reye 's-syndroom bij kinderen veroorzaken. Er zijn ook geen behandelingen voor waterpokken. Wanneer er jeuk van de uitslag, kan Calamine lotion worden toegepast. Zoveel mogelijk, moet het kind blijven op een koele plaats omdat het zweet en warmte van de uitslag kan verergeren.

Vaccins beschikbaar zijn voor mazelen en varicella.

Overzicht:

1. Mazelen wordt veroorzaakt door paramyxovirus terwijl waterpokken veroorzaakt door varicella virus.
2. Mazelen en waterpokken zijn allebei in de lucht ziekten.
3. Mazelen kan uitbroeden gedurende 14 dagen in het lichaam, terwijl waterpokken duurt 5 dagen
broeden en te genezen.
4. De diagnostische teken voor mazelen Koplik 's plekken terwijl in waterpokken zijn
vesiculopapular laesies.