Verschil tussen All Season en Winter TireAll Season vs Winterband

Rijden in de sneeuw is anders dan rijden in andere omgevingen. Als zodanig is de banden gebruikt in voertuigen voor winterse omstandigheden verschilt in vergelijking met de banden van voertuigen voor andere seizoenen.

De ontwerpen van de twee banden zijn volledig verschillend. In tegenstelling tot de all season banden zijn de winterbanden is ontworpen voor een betere controle en veiligheid in de sneeuw, ijs en water. Sommige mensen kunnen denken dat de all season band dezelfde veiligheid kan leveren als die van de winterbanden in koude omstandigheden, maar het is niet zo.

Allereerst, laten we eens kijken naar de loopvlakken van all season banden en winterbanden. De winterbanden zijn voorzien van grote ruimte in de loopvlakken dat de band zorgt voor het graven diep in de sneeuw en ook voor een betere grip in de sneeuw en ijs. Aan de andere kant, het hele seizoen banden niet veel ruimte in de loopvlakken hebben. De treden zijn dicht bij elkaar. In tegenstelling tot de all season banden, de winterbanden hebben speciale lugs.Een ander verschil dat kan worden opgemerkt tussen de winterband en all season banden is dat de eerste komt men in ronde behuizing ontwerpen die een betere tractie te geven. De all season banden komen niet met deze functies.

Terwijl de winterbanden hebben zachte studs, niet de all season banden geen studs hebben. De meeste winterbanden bestaan ​​uit op silicabasis en micro poriën verbindingen, wat gunstig is voor het verplaatsen in de sneeuw en ijs. Dit op basis van silica en micro poriën verbinding is niet geschikt voor het hele seizoen banden.

Overzicht

In tegenstelling tot de all season banden zijn de winterbanden is ontworpen voor een betere controle en veiligheid in ijs en sneeuw.

De winterbanden zijn voorzien van grote ruimte in de loopvlakken dat de band zorgt voor het graven diep in de sneeuw en ook voor een betere grip in de sneeuw, ijs en water. Aan de andere kant, het hele seizoen banden niet veel ruimte in de loopvlakken hebben. De treden zijn dicht bij elkaar.

Een ander verschil dat kan worden opgemerkt tussen de winterband en all season banden is dat de eerste komt men in ronde behuizing ontwerpen die een betere tractie te geven. De all season banden komen niet met deze functies.