Verschil tussen MIG en TIG lassenMIG vs TIG lassen

In de metaalbewerking, lassen is het proces van het vervaardigen en beeldhouwen van materialen door de fuserende. Deze materialen zijn meestal thermoplastisch of metaal. Het proces wordt vaak uitgevoerd door verhitten van het vaste materiaal tot het smelt, vervolgens toevoegen vulstoffen in gesmolten stukken die vervolgens de basis zal versterken. Er zijn ook tijden dat het proces waarbij de verwarming wordt gebruikt onder druk. Er zijn verschillende energiebronnen die kan worden gebruikt voor het lassen initialiseren. Dit kan variëren van de typische gasvlam, middels wrijving en elektrische boog, de meer geavanceerde methoden zoals het gebruik van lasers, elektronenbundels, en echografie. De werkwijze kan gevaarlijk zijn en voorzorgsmaatregelen genomen worden getroffen om letsel door brandwonden, shock, intens licht, straling en inademing van giftige gassen te voorkomen.

Verschillende soorten lasprocessen worden ook gebruikt vandaag. Een ervan heet lassen. Het is een van de meest gebruikte typen. Booglassen gebruikt een elektrische boog die wordt gegenereerd uit de elektrode van de lasser. Naast het basismateriaal en het gebruik van elektrische stroom is onderdeel van de Lasvoedingsbron. De ontwikkeling van de booglassen methode kan worden getraceerd tot 1802 toen een Russische experimentele natuurkunde vernoemd Vasily Vladimirovich Petrov ontdekte de continue elektrische boog. Petrov voorgesteld dat de elektrische boog kan worden gebruikt in diverse toepassingen zoals lassen. In 1881, het eerste gepatenteerde booglassen proces tot stand gekomen, een carbon arc toorts. Het idee kwam van Auguste de Mritens die gebruikte gemodificeerde lasapparatuur, die een gesloten kap had en rook extractie buis om de stroom van de leiding oxide dampen onder controle. De vooruitgang in booglassen hebben geleid tot het gebruik van elektroden, zowel verbruiksgoederen en niet-afsmeltende, voor het lassen en het gebruik van directe en wisselstroom. Andere methoden zijn ook ingevoerd in de geschiedenis, zoals MIG-lassen en TIG-lassen.

Metal Inert Gas lassen, ook bekend als MIG, wordt continu gevoed met verbruikbare draad die fungeert als een elektrode en vulmateriaal met beschermgas rond de draad te stromen zodat vervuiling van de zijde te lassen voorkomen. Deze methode biedt een snelle lassen snelheid en hoge kwaliteit lassen. De ingewikkelde apparatuur maakt deze minder veelzijdig en minder praktisch dan andere consumeerbare elektrode methoden.TIG lassen of Tungsten Inert Gas lassen, is een booglassen proces dat een wolfraamelektrode te lassen gebruikt en maakt gebruik van een beschermgas, zoals in MIG-lassen. In tegenstelling tot de elektrode van MIG-lassen, dit is een niet-verbruiksgoederen. De wolfraam wordt niet als een vulmiddel voor de las website gemengd en wordt vervolgens verbrand. Maar de werkwijze kan nog steeds zijn het gebruik van vulmateriaal. De werkwijze vereist meer vaardigheid dan MIG en De operator moet de elektrode de elektrische boog vormvastheid, maar produceert een hogere kwaliteit van de las dan MIG lassen.

Overzicht:

1. Lassen is een proces van het vervaardigen en beeldhouwen materialen door het samenvoegen. Verschillende soorten lasproces worden geïntroduceerd in de geschiedenis.
2. Een van deze vormen is booglassen. De ontdekking van een continue elektrische boog Vasily Vladimirovich Petrov hem stellen om het op verschillende toepassingen zoals lassen. De vooruitgang op booglassen hebben geleid tot verschillende methoden die worden gebruikt in de metaalbewerking. Onder deze werkwijzen zijn MIG lassen en TIG lassen.
3. MIG lassen of Metal Inert Gas lassen, gebruikt verbruikbare draad die fungeert als een elektrode en vulmateriaal. Het gebruikt ook beschermgas lassen. Deze methode biedt een snelle lassen snelheid en hoge kwaliteit lassen, maar de ingewikkelde apparatuur kan het werk belemmeren.