Verschil tussen HDPE en PVCHDPE versus PVC

Plastic materialen zijn zeer elastisch en vervormbaar. Ze kunnen worden gegoten, geperst, of gegoten in verschillende vormen. Ze zijn meestal gemaakt van aardolie en aardgas. Er zijn twee soorten kunststof; thermoplasten en thermohardende polymeren.

Terwijl thermohardende polymeren worden gesmolten en slechts eenmaal gevormd, verblijf vaste eenmaal is afgekoeld, kan thermoplasten worden gesmolten en herhaaldelijk gegoten en dus recyclebaar.

Thermoplasten worden gebruikt bij de vervaardiging van containers, flessen, brandstoftanks, uitklapbare tafels en stoelen, loodsen, plastic zakken, kabel isolatoren, ballistische platen, zwembad speelgoed, meubelen, kleding, en voor leidingsystemen.

Er zijn verschillende soorten thermoplasten, en zij worden geclassificeerd als amorfe of semikristallijne. Twee daarvan zijn PVC (polyvinylchloride), die amorf en HDPE (high density polyetheen) dat semikristallijn. Beide zijn commodity-polymeren.

Polyvinylchloride (PVC) is een goedkoop en duurzaam vinyl polymeer gebruikt in de bouw-projecten. Het is de derde meest gebruikte kunststof na polyetheen en polypropeen en wordt veel gebruikt in de productie van buizen. Het heeft lichte gewicht en hoge sterkte en is erg populair in piping toepassingen zowel boven- als ondergronds. Het is geschikt om in rechtstreeks begraven en sleufloze installatie omdat het zeer sterk.Hogedichtheidspolyethyleen (HDPE), daarentegen, is een thermoplastisch polyethyleen die uit aardolie. Het heeft hogere sterkte, is harder en bestand tegen hoge temperaturen.
HDPE buizen zijn handig om te gebruiken in ondergrondse leidingen, omdat ze worden gevonden om schokgolven minimaliseren pieken dat het systeem van invloed kan dempen en te absorberen. Ze hebben ook de beste gemeenschappelijke drukbestendigheid en zijn ook meer slijtage en hittebestendig.

Hoewel beide materialen zijn sterk en duurzaam, ze variëren in sterkte en andere aspecten. Voor een, ze verschillen in hun drukcapaciteit voor design stress. Om dezelfde druk rating als PVC-buizen te bereiken, moet HDPE pijp muren 2. 5 keer dikker dan PVC buizen zijn.

Terwijl beide materialen ook worden gebruikt bij de vervaardiging van vuurwerk is HDPE gevonden geschikter en veiliger te gebruiken omdat het vuurwerk lanceert shells hun juiste hoogte te zijn. En zou het niet om te worden gelanceerd en breken in de container, zal de HDPE container niet verbrijzelen met evenveel kracht als een PVC container doet.

Overzicht:

1. Polyvinylchloride (PVC) is een goedkope en duurzame vinylpolymeer toegepast in bouwprojecten terwijl hogedichtheidspolyethyleen (HDPE) is een thermoplastisch polyethyleen die uit aardolie.
2. Polyvinylchloride is de derde meest gebruikte kunststof terwijl polyethyleen HDPE waarvan een type is de meest gebruikte kunststof.
3. PVC amorf terwijl HDPE is semi-kristallijn.
4. Beide zijn sterk en duurzaam, maar hun kracht variëren en ze hebben verschillende toepassingen. PVC is zwaarder en sterker terwijl HDPE is harder en meer slijtage en hittebestendig.
5. HDPE buizen blijken te kunnen dempen en absorberen schokgolven minimaliseren pieken die het systeem beïnvloeden, terwijl PVC niet.