Verschil tussen Mastodon en MammothMastodon vs Mammoth

Zoogdieren zijn dieren die haar bezitten, zijn voorzien van de ademhaling, en hebben borstklieren en zweetklieren. De zoogdiersoort is verdeeld in twee klassen: Prototheria (ei lagen) en Theria bestaande uit de buideldieren en placentals.

Placentals zijn zoogdieren die een placenta die hun kroost in de baarmoeder van de moeder voedt terwijl het nog steeds. Mensen en de meeste dieren zijn placentals, waaronder olifanten, die nauw verwant zijn en lijken op twee uitgestorven zoogdieren, de mastodonten en mammoeten.

Mastodonten waren een grote, tusked zoogdieren van het dier geslacht Mammut die bestond tot ongeveer 11.000 jaar geleden. Ze zwierven de oude prairies van Azië, Afrika, Europa, Midden-Amerika en Noord-Amerika. De oudste fossiel werd ontdekt in de Democratische Republiek Congo, hoewel sommige zijn ook gevonden in Engeland, Nederland, Griekenland, Roemenië, Midden-Amerika en Noord-Amerika.

Mastodonten waren browsers; ze gevoed met bladeren en de bladeren van de bomen. Hun tanden werden kegelvormige en stomp die geschikt zijn voor het eten en kauwen gebladerte waren. Hun slagtanden waren kort en slank die omhoog gebogen. Hun schedels waren plat en groot, en hun hoofden waren op slechts enkele centimeters van hun backbones en niet overeind te blijven. Ze waren ook korter en lichter dan de andere uitgestorven, groot zoogdier, de mammoet.

Mammoeten werden meer nauw verwant aan de moderne olifant. Zij behoorden tot het geslacht Mammuthus en de familie Elephantidae. Ze woonden enkele 4. 8 miljoen yeas geleden en stierven circa 4.500 jaar geleden. Hun slagtanden waren lang, dik, en gebogen. In sommige soorten hadden ze een bedekking van lang haar. Hun hoofden rechtop en was het hoogste punt van hun lichaam anders dan die van de mastodonten '.Ze waren groot, afmetingen tot vijf meter hoog en een gewicht van ten minste acht ton. Mammoeten waren grazers; ze gevoed op het gras, algen en kruiden. Ze hadden high-gekroonde tanden die ideaal zijn voor het eten van gras en andere laaggelegen planten waren. Ze hadden dezelfde sociale structuur als de moderne Afrikaanse en Aziatische olifanten, het leven in kuddes die werden geleid door een matriarch of vrouwelijke olifant. De stieren, aan de andere kant, woonde alleen en soms gevormd losse groepen als ze gerijpt.

Het woord 'mastodont' werd gebruikt door de Franse naturalist Georges Leopole Chretien Frederic Dagobert te verwijzen naar de tepel-achtige projecties van de uitgestorven zoogdier 's tanden. Het is afgeleid van het Griekse woord 'mastos' betekent 'borst' en 'Odont', wat betekent 'tanden.'

Het woord 'mammoet', aan de andere kant, kwam uit het Russische woord 'mamot' betekenis 'aarde' waar de resten van de uitgestorven zoogdieren werden gevonden in het begin van 1700. Kwam om te verwijzen naar het dier 's vergroot in de vroege jaren 1800.

Overzicht:

1. De mastodont was een grote, tusked zoogdier die 11.000 jaar geleden uitstierven, terwijl de mammoet was ook een grote, tusked zoogdier die 4500 jaar geleden uitstierven.
2. De mammoet was groter en zwaarder dan de mastodont.
3. Sommige soorten van de mammoet had lang haar, terwijl mastodonten didn 't.