Verschil tussen Komondor en de Puli hondKomondor vs Puli hond

Op het eerste gezicht zou de Komondor en de Puli honden hetzelfde uitzien en misschien trekken de aandacht vanwege hun unieke looks.

Zowel de Komondor en de Puli hond zijn rassen die is ontstaan ​​in Hongarije. In de oude dagen, zowel de Komondor en de Puli hond werkten honden waarvan de voornaamste taak was om te beschermen, te beschermen, en het beslag van de kudde of vee van een Hongaarse boer of herder. Deze honden zijn goed geliefd en zijn onmisbaar op de boerderij beschouwd.

Een grote onderscheidende factor van beide rassen is hun unieke look C die bestaat uit een opgerolde, golvende vacht die lijkt op dreadlocks. De honden 'vacht beschermt de dieren uit warme en koude weer, vegetatie, maar ook vijanden en roofdieren. Het is waterdicht en heeft weinig of geen versnipperen. De vacht kan een probleem zijn in termen van verzorging. Badend een Komondor of Puli is een taak. Drogen het dier is tijdrovend omdat de individuele draden goed worden gedroogd om meeldauw. baden worden gegeven in tijden van nood, en de vacht mag nooit worden geborsteld of gekamd. de afzonderlijke draden worden met de hand gescheiden.

De vacht van een Komondor is altijd wit in vergelijking met het ras dat een Puli heeft. Pulik (het meervoud van Puli) kunnen wit, zwart of grijs jassen te hebben. De zwarte jas is meestal de beste in het verbergen van het vuil terwijl de witte vacht van de Komondor bedient haar doel door het mengen met de schapen, een speurwerk vermogen van zijn hoeden dagen. Afgezien van de kleur van de vacht, en de Komondor Puli verschillende afmetingen. Alles over de Komondor is groter en zwaarder, terwijl de Puli is kleiner in vergelijking. Het gewicht van een Komondor meestal 130 pond op een schaal terwijl de Puli enige weegt ongeveer 25-30 pond. Sanzhi is korter met de voet ten opzichte van de Komondor. De Puli 'is kleiner kader maakt het beter beheersbaar in de verzorging afdeling.

Zoals gezegd, de Puli en de Komondor wordt gebruikt om in het bewaken en hoeden vee samen te werken. De Puli dient als de kudde hond voor de dag, terwijl de Komondor neemt de nachtploeg. In het geval van grote roofdieren in de buurt van het pak, de Puli vereist vaak de hulp van de grotere Komondor voor zowel aanval en verdediging.Beide honden hebben gelijke en verschillende eigenschappen. Zij delen de volgende kenmerken C beschermend, zacht, trouw, gehoorzaam, toegewijd, gevoelig, liefdevol, eigenzinnig, stoer, betrouwbaar, houdt van het buitenleven en lichaamsbeweging, koppig, onafhankelijk, energiek en vastberaden. De volgende eigenschappen zijn exclusief voor de Komondor C lui (want het is herstellende slaap van de vorige nacht 's shift), heeft roofdier controle, serieus, zelfverzekerd, commandant, territoriale of agressieve, eigenzinnig, slim, toont respect, snel verveeld, en start een gevecht met andere honden. aan de andere kant, de Puli heeft zijn eigen kenmerken alsof je snel, behendig, intelligent, speels, rust, en een gebrek aan agressie.

Zowel de Komondor en de Puli zijn groot als familie huisdieren, omdat ze de bescherming van het gezin en het huis. Beiden kunnen leven van 10 tot 12 jaar (de Puli kan overtreffen die voor langere jaar). Beide rassen kan een nest van drie pups hebben en zich kan aanpassen aan verschillende klimaten. Zowel de Komondor en de Puli kunnen heupdysplasie te hebben. Daarnaast kan de Puli oogontsteking hebben sinds haar haren dekt haar ogen.

Overzicht:

1. De Komondor is groter dan bij de Puli. Anderzijds kan de Puli verschillende lagen C zwart, wit en grijs vergelijking met de Komondor 's witte vacht.
2. Als het hoeden en waakhonden, de Puli neemt de dagdienst terwijl de Komondor is alleen op stand-by voor een roofdier. In de nacht, de Komondor doet de bewaking.
3. De Komondor is zwaarder en groter in vergelijking met de Puli.