Verschil tussen Subaru Impreza WRX en WRX STISubaru Impreza WRX vs WRX STI

De Subaru Impreza WRX STI heeft een versie die is gemaakt om een ​​sportief alternatief voor de WRX bieden. Hoewel er nogal een aantal verschillen tussen de WRX en de STI, laat 's kijken naar de meest belangrijke. Ondanks het feit dat dezelfde 2. 5L engine, de STI is geschikt voor het produceren veel meer vermogen dan de WRX. De STI is kunnen 305 horsepower op 6000 rpm in vergelijking met de 265 van de WRX. hetzelfde geldt ook wat betreft koppel produceert 290 lb-ft vergelijking met de WRX 's 244 lb-ft. De STI is in staat om dit te doen vanwege de hoge crossflow turbocharger.

Om prestaties van de motor verder te verbeteren, wordt de STI ook uitgerust met de SI-DRIVE systeem niet gevonden op de WRX. SI-DRIVE (Subaru Intelligent Drive) biedt drie modi van de prestaties van het voertuig door middel van wijzigingen in de manier waarop de ECU zich gedraagt. Dit wordt ook gekoppeld aan een 6-versnellingsbak, waardoor het bereiken van veel hogere snelheden dan bij de 5-versnellingsbak van de WRX.

Andere aspecten van de STI die rijden beïnvloedt zijn ook verbeterd. De STI maakt gebruik van een high performance veersysteem met omgekeerde struts en aluminiumlegering lagere L-armen. Natuurlijk, de hogere snelheid die kan worden bereikt door de STI, moet ook de mogelijkheid om snel te stoppen. Hiervoor STI maakt gebruik van verbeterde Brembo schijfremmen met super sport ABS en grotere schijven in zowel de voor- en achterzijde. Dit, in combinatie met de brede banden van de STI betere grip met de weg, geeft het een kortere remafstand.Om de zichtbaarheid 's nachts te verbeteren, wordt de STI uitgerust met High Intensity Discharge of HID-lampen. HID-lampen zijn aanzienlijk helderder dan de halogeen lampen die op de WRX zijn geïnstalleerd. Er zijn ook veel meer verschillen tussen de WRX en de STI, vooral in het binnenland, waar krijg je meer hoogwaardige materialen zoals lederen zetels en een betere meters.

Overzicht:

1. De STI levert meer pk's dan de WRX
2. De STI levert meer koppel dan de WRX
3. De STI is uitgerust met SI-DRIVE terwijl de WRX isn 't
4. De STI heeft een 6-versnellingsbak, terwijl de WRX heeft een 5-versnellingsbak
5. De STI heeft een betere vering dan de WRX
6. De STI heeft een betere remmen dan de WRX