Verschil tussen Jake Brake en Exhaust BrakeJake Brake vs Exhaust Brake

Voor de meeste mensen is remmen op de motor een bepaald in voertuigen; maar de waarheid is alleen benzinemotoren hebben remmen op de motor. Dieselmotoren niet dezelfde remmechanismen als benzinemotoren, maar hebben ze twee verschillende mechanismen; de eerste is de compressie versie motorrem, die algemeen bekend staat als Jake rem, en de motorrem. Het belangrijkste verschil tussen de twee in hun werking. Een Jake rem zorgt voor remkracht door het vrijgeven van de gecomprimeerde lucht in de cilinders. Daarentegen een uitlaatrem blokkeert de weg van de uitlaat, waardoor een verhoogde druk in het uitlaatspruitstuk.

Een motorrem hecht aan het uitlaatsysteem en is typisch een klep die wordt gesloten wanneer je laat gaan van het gaspedaal. De toegenomen druk maakt het moeilijker voor de wielen om de zuigers bewegen en veroorzaakt het voertuig te vertragen. In de cilinderkop, de motor werkt om de lucht te comprimeren. Dezelfde lucht onder druk duwt de zuiger bij de neerwaartse, waardoor een deel van de energie terug. Wat de Jake rem doet, is de samengeperste lucht te laten ontsnappen wanneer de zuiger de top bereikt, waardoor de motor werken om de zuiger terug naar beneden te trekken. Uiteraard is de Jake rem moet worden gehecht aan de klepaandrijving waar het zijn werk doet door aan de perslucht een alternatieve route.

Als het gaat om de prestaties, de Jake rem is een stuk krachtiger ten opzichte van de motorrem. Een Jake is om remvermogen dat is iets meer dan het nominale vermogen van de motor uit te oefenen; in vergelijking, kan een motorrem alleen ergens tussen 60 tot 80 procent. Ondanks dat superieur is het gebruik van Jake remmen niet de voorkeur. Vooral vanwege de geluidsoverlast die wordt gegenereerd die vergelijkbaar is met een machinegeweer afvuren. Op sommige plaatsen, zijn Jake remmen regelrechte verboden, terwijl anderen regelgeving die het gebruik van geluiddempers vereisen om het geluid dat het creëert een minimum te beperken op te leggen.Overzicht:

1. Een Jake rem induceert remmen op de motor door het verminderen van de druk terwijl een motorrem induceert remmen op de motor door het verhogen van de druk
2. Een Jake rem hecht aan de klep trein terwijl een motorrem hecht aan het uitlaatsysteem
3. Een Jake rem is in staat om veel meer remkracht te produceren dan een uitlaatrem