Verschil tussen Hardhout en Naaldhout PelletsHardhout vs Naaldhout Pellets

Houtpellets zijn er in verschillende vormen, en de meest gebruikte zijn de hardhout en naaldhout. Zowel hardhout en zachthout hebben hun eigen voordelen en nadelen.

Hardhout pellets zijn de meer traditioneel gebruikte brandstof. Echter, naaldhout is ook in grote vraag tegenwoordig. De pellet hardhout en zachthout pellet verbranden verschillend, afhankelijk van de houtsoort waarvan ze zijn gemaakt. Bij het vergelijken van het verbranden van de hardhouten pellet en de naaldhout pellet, de voormalige ene verbrandt langzamer. Bovendien, de hardhouten pellet verbrandt heter vergeleken met de pellet naaldhout.

Vergeleken met naaldhout pellet, wordt de hardhouten pellet als een dichter zijn. De hardhouten pellet is ook bekend om zijn lage vochtgehalte. In vergelijking met de pellet naaldhout, hardhout pellet brandt langer.

Het naaldhout pellets verbrandt heter in eerste instantie, en heeft meer sap en vonken. In tegenstelling tot de hardhouten pellet, de naaldhout pellet verbrandt snel. Bij vergelijking van de geproduceerde warmte, de zachthout pellet produceert meer warmte dan de hardhouten pellet.

Het is opgevallen dat zachthout pellet tussen tien en 20 procent meer BTU per pond kan produceren vergeleken met de hardhouten pellet. Een ander ding dat opvalt is dat het gemakkelijker is om de naaldhout pellet licht.

Bij vergelijking van de as geproduceerd, de hardhouten pellet produceert een dichtere as dan de hardhouten pellet.

In de kosten, de hardhouten pellet kost meer dan het naaldhout pellet. Dit is omdat het materiaal en de werkwijze voor het maken van de korrel is duur. Het is gemakkelijk te onderscheiden tussen de twee, zoals de hardhouten pellet is donkerder, en zachthout lichter van kleur.

Overzicht:

1. Bij vergelijking van de verbranding van de hardhouten pellet en de naaldhout pellet, de voormalige ene verbrandt langzamer.2. De hardhouten pellet brandt heter vergeleken met de pellet naaldhout.

3. Vergeleken met de pellet naaldhout, hardhout pellet brandt langer.

4. Bij het vergelijken van de geproduceerde warmte, de zachthout pellet produceert meer warmte dan de hardhouten pellet.

5. Het is gemakkelijker om de pellet naaldhout dan de hardhouten pellet licht.

6. De hardhouten pellet produceert een dichtere as dan de hardhouten pellet.

7. De hardhouten pellet kost meer dan het naaldhout pellet.

8. In tegenstelling tot de hardhouten pellet, de naaldhout pellet brandt sneller.