Verschil tussen Crystal Oscillator en Frequency SynthesizerCrystal Oscillator vs Frequency Synthesizer

In communicatie- en transmissiesystemen, moet u een specifieke frequentie dat de zender en de ontvanger zal gebruiken om de overdracht van informatie realiseren. Om dit te doen moet iets als kristal oscillatoren of de frequentie synthesizers gebruiken bereiken. Het belangrijkste verschil tussen een kristal oscillator en een frequentiesynthesizer is het aantal frequenties die ze kunnen produceren. Een kristaloscillator gebruikt de mechanische trillingen van een kristal om een ​​resonantiefrequentie die zeer nauwkeurig produceren. Maar het kan alleen de frequentie die het is ontworpen voor. Anderzijds, hoe complexer frequentiesynthesizer kan een bepaald aantal frequenties met identieke stappen produceren.

Crystal oscillatoren werd erg populair toen zij uit, omdat ze voorzien in een accurate en goedkope timing systeem voor horloges waar slechts een enkele frequentie nodig is. Crystal oscillatoren kan massa worden geproduceerd en hebben een foutmarge van een seconde in om de paar decennia. Kristaloscillatoren worden ook gebruikt in andere typen circuits met een specifieke timing frequentie nodig en zijn erg populair onder hobbyisten.

Een frequentiesynthesizer is een complexe schakeling maar het maakt 't echt produceren eigen frequentie. Het heeft ook een kristal oscillator of andere vormen van oscillatoren dat de grondfrequentie dient. De nauwkeurigheid van de frequentiesynthesizer nog steeds afhankelijk van de oscillator die het gebruikt.De noodzaak van een frequentiesynthesizer voort uit ontvangers die kunnen worden afgestemd op meerdere frequenties; goede voorbeelden daarvan zijn radio's en televisies. U kunt discrete kristal oscillatoren gebruikt voor elk kanaal, maar het is te kostbaar en te omvangrijk. Een frequentiesynthesizer werkt door het verkrijgen van een grondfrequentie te vermenigvuldigen of te delen om de gewenste frequentie te bereiken.

Het is heel gemakkelijk om onderscheid te maken of je een kristal oscillator of een frequentie synthesizer hoeft alleen maar door te kijken een t uw behoeften. Als u slechts een enkele frequentie nodig heeft, moet een kristal oscillator voldoende voor uw behoeften en is zeer goedkoop. Als u de mogelijkheid om meerdere frequenties in uw circuit te veranderen nodig, het krijgen van een frequentie synthesizer kan goedkoper zijn dan het gebruik van meerdere kristal oscillatoren zijn.

Overzicht:

Een kristal oscillator produceert een enkele frequentie terwijl een frequentiesynthesizer produceert een vast aantal frequenties