Verschil tussen 3G en WiFi-netwerk3G vs WiFi-netwerk

Als het aankomt op het internet surfen op uw mobiele apparaat, hebt u de mogelijkheid van het aansluiten via het 3G-netwerk of het WiFi-netwerk. Het belangrijkste verschil tussen 3G-netwerken en WiFi-netwerken is bereik. WiFi dekt slechts een zeer kleine radius, meestal in de tientallen meters, dat is goed genoeg om een ​​huis of kantoor te dekken. Daarentegen 3G is een cellulair netwerk dat wordt gebruikt om connectiviteit met mobiele telefoons. Afhankelijk van waar je bent en het bereik van het netwerk bent, kunt u honderden mijlen verplaatsen zonder zelfs het verliezen van de verbinding. Dit is mogelijk omdat, hoewel een typische cellulaire toren heeft een meer paar kilometer, het netwerk kan overhandigen mededelingen van de mobiel en een toren naar de volgende.

Een ander verschil tussen 3G en WiFi-netwerken in hun snelheden. Gewoonlijk WiFi verschaft een veel snellere verbinding snelheid dan 3G. Omdat in de meeste gevallen, zijn er slechts een paar mensen met een WiFi netwerk vergeleken met een 3G-netwerk dat wordt gebruikt door honderden zo niet duizenden mensen in de plaats. Er is ook de kwestie van hoe ver de gebruiker van het access point is. Voor WiFi de gebruiker is vrij dicht bij in vergelijking met 3G waar de gebruiker en de toren zijn zeer ver uit elkaar en belemmerd door gebouwen en bomen.

Een ander groot voordeel van het gebruik van WiFi via 3G is de kosten. Het hebben van een 3G-abonnement is vrij prijzig, en je moet de duurdere onbeperkt plan te krijgen tenzij je graag met verrassingen in uw factuur. WiFi is niet per se gratis, omdat je nog hoeft te betalen voor de internetverbinding. Maar de meeste bedrijven die een internetverbinding gebruiken voor andere redenen. Dus in die zin kun je gewoon betalen een factuur, in plaats van twee.3G is momenteel betrouwbaarder tussen de twee cellulaire netwerken om dicht bij 100% van de tijd. Ze zijn ook niet beïnvloed door stroomstoringen of gesneden aansluitingen zoals de meeste cellulaire bedrijven bepalingen of back-ups van deze situaties. Aangezien de meeste huizen en bedrijven hebben zelden ontslagen, WiFi-netwerken zijn gevoelig voor deze gebeurtenissen.

Overzicht:

3G-netwerken hebben een veel groter bereik dan WiFi-netwerken

WiFi-netwerken hebben de neiging om sneller dan 3G-netwerken

Verbinding maken met WiFi-netwerken is vaak gratis terwijl de 3G-netwerken tegen een vergoeding komen