Verschil tussen Nat en droog Signalen of GeluidenNat versus droog Signalen of Geluiden

Droge en natte geluiden of signalen bekend zijn terminologie in de audio of het geluid industrie. Beide zijn basistypen van geluiden en signalen. Een droge geluid of signaal verwijst naar een geluid of signaal dat er geen effecten of alle soorten van wijzigingen heeft. Het wordt beschouwd als de ruwe, onbewerkte, originele geluid.

Voorbeelden van droge geluiden zijn rauwe of directe opnames van elk geluid. Kwaliteit speelt nog steeds een goede rol in droge geluid. Een opname moet zo helder en dichtbij het echt mogelijk om het materiaal bruikbaar voor elk doel maken. Ook een andere belangrijke factor is om het geluid zo dicht mogelijk bij een recorder 's smaak of voorkeur uitkomst te maken. Producten van droge geluiden zijn onder andere rauwe stem opnames als acapella opnames van spraak, gesprekken, en instrumentale opnames.

In een opname, wordt de meeste aandacht besteed aan de microfoon die het geluid als het wordt geproduceerd vangt. De opname omgeving is ook een belangrijke factor omdat het geluid sound 's kwaliteit en het gewenste resultaat kan afnemen.

Droge geluiden / signalen worden meestal gebruikt als fundamenteel geluiden voor natte geluiden / signalen of geluidseffecten. Veel geluiden kunnen worden afgeleid uit een enkele droge geluid / signaal. Sound afleidingen zijn meestal op maat afhankelijk van het evenement of het gebruik. In het geval van een gebrek of geen geschikte geluidseffect, kan een droge geluid / signaal dienen als basis om nieuwe geluiden te creëren.

Natte geluiden of signalen zijn het tegenovergestelde van de droge geluiden. Natte geluiden / signalen zijn het type van geluiden die een proces en aanpassingen ondergaan. Natte geluiden / signalen worden gemaakt met behulp van een speciale audio-apparaat. De effecten zijn meestal toegevoegd tijdens het opnemen of terwijl het geluid wordt 'gemengd.'Er zijn vele soorten effecten, maar ze zijn verdeeld in drie gebieden. . De eerste categorie is dynamische gebaseerde effecten die het niveau van de dynamiek sound 's te veranderen Voorbeelden hiervan zijn: begrenzers, maximizers en expanders De tweede categorie is de frequentie-gebaseerde effecten dat de frequentie van het signaal / geluid te manipuleren Distortions, equalizers.. en wah-wah zijn voorbeelden van deze categorie.

De laatste categorie is de time-based effecten die een vertraging bevatten (verdere voorbeelden zijn galm, echo's, koren, flangers, phasers) en derivaten.

Natte geluiden / signalen, zoals geluidseffecten, worden kunstmatig gemaakt geluiden of signalen die worden gebruikt voor technische en esthetische doeleinden. Ze worden vaak toegepast in media zoals films, televisie- en radioprogramma's, video games, live optredens, animatie en vele anderen.
Natte geluiden / signalen gebaseerd op droge geluiden / signalen.

Overzicht:

1. Zowel droge als natte geluiden / signalen worden samen gebruikt om een ​​bepaalde en unieke geluid.
2. Droog geluidssignalen verwijst naar het ruwe of onbewerkte geluiden die komen meestal uit een directe opname. Anderzijds, natte geluiden zie het bewerkte geluid / signaal. Het verwerkte geluid of signaal wordt bewerkstelligd door een speciale audioapparaat.
3. Wet geluiden / signalen zijn afgeleid van droge geluiden / signalen. In dit geval, droge geluiden / signalen fungeren als een stichting of bron voor de natte geluiden / signalen. Natte geluiden / signalen beladen met veel of verschillende effecten die de toepassing van de gebruiker / recorder passen.
4. Effecten kunnen worden gegroepeerd in drie categorieën: de dynamiek-based, frequentie-gebaseerde, en op basis van tijd. Ze worden vaak toegevoegd tijdens opname of later.
5. Chemisch geluiden / signalen kunnen worden beschouwd als 'natuurlijk' natte toestand geluiden / signalen kunnen worden gezegd 'artificial' moet zijn omdat deze betrekking verwerkte activiteit.
6. Zowel de droge en natte geluiden / signalen worden gebruikt voor technische en esthetische doeleinden. Ze worden ook toegepast in vele media zoals films, TV en radio-programma's, enz. Als een extra versterking voor het evenement.