Verschil tussen One-way elektrische schakelaars en twee-weg elektrische schakelaarsOne-way elektrische schakelaars vs Twee-weg elektrische schakelaars

Elektrische schakelaars zijn zeer eenvoudig apparaten die worden gebruikt om dingen aan en uit. De meest voorkomende vorm van schakelaars is degene die we gebruiken om onze lichten aan en uit te schakelen. Zeer weinig is veranderd in de manier waarop schakelt werk sinds wanneer ze werden uitgevonden. Hoewel er vele soorten schakelaars, we zijn meer gewend aan one-way en twee-weg elektrische schakelaars. Het belangrijkste verschil tussen hen is het aantal contacten die ze hebben. Een one-way switch heeft slechts twee contacten, terwijl een twee-weg schakelaar heeft drie.

Een one-way switch in principe werkt als een merk of break switch. Wanneer deze is ingeschakeld, worden de twee terminals verbonden, en wanneer het is uitgeschakeld, het contact tussen de twee is gebroken. In contrast, een twee-weg schakelaar is in principe twee, one-way switches gecombineerd in één. Een van de aansluitingen kunnen worden aangesloten op de overige twee maar niet beide tegelijkertijd. Wanneer u een verbinding met een terminal te maken, de verbinding met de andere is gebroken.

Een voordeel van twee-weg switches is waardoor de controle van een enkel apparaat als een licht vanuit twee locaties; meestal gebruikt in lange gangen, zodat je niet hoeft te lopen helemaal naar de andere kant in totale duisternis. Dit wordt bereikt door een uitgang twee terminals van de twee schakelaars elkaar, zodat een pad tot stand gebracht als de schakelaars in dezelfde richting en geen als ze niet.

Bij gebruik op deze wijze is er geen gedefinieerde positie voor het uit of aan toestanden. Kortom, gewoon omkeren ofwel schakelaar zou het licht aan of uit. Een enkele schakelaar heeft duidelijke in- en uitschakelen posities en kan niet worden gebruikt om hetzelfde effect te verkrijgen.Verschillende soorten schakelaars kan worden gebruikt om verschillende effecten te bereiken. Still, de enkele schakelaar is de meest gebruikte schakelaar in woningen en in vele toepassingen waarin u de elektrische stroom regelen.

Overzicht:

1. One-way switches hebben slechts twee terminals terwijl twee-weg switches hebben drie.
2. Een twee-weg schakelaar kan worden gebruikt om een ​​licht te bedienen vanaf twee locaties, terwijl een one-way switch kan niet.