Verschil tussen HD en HDVHD vs HDV

HD is de afkorting van 'High Definition'. Meestal verwijst naar de oplossing van een videosysteem. Een besluit aanzienlijk hoger dan de standaard definitie (SD) kan worden beschouwd als HD. HD is een algemene term, en omvat alle formaten met hoge videokwaliteit en resoluties.

Echter, de meeste mensen verwijzen naar HD als videomateriaal die ze maken, of te krijgen, op HDCam, HD-Vision, Viper, DVCPROHD of HDCAM SR. Vandaag de dag, dit zijn enkele van de bekende HD-video-indelingen in de industrie. De meest voorkomende schermresoluties voor HD zijn in 1280 x 720 pixels of 1920? 1080 pixels (1080i / 1080p). De kleur undersampling ten minste 4: 2: 2, met uitzondering van 3: 1: 1 voor het HDCam. HD compressie is flexibel, want je kunt kiezen welke codec te gebruiken.

HDV kan worden beschouwd als een subset van HD, dat gebruikt een zwaardere compressie in vergelijking met andere HD-formaten. Het is een nieuw formaat voor het opnemen van (en afspelen) waarin HD video data mag worden opgenomen en afgespeeld op standaard MiniDV cassettes. DV compressie wordt gebruikt, maar het werk 'lange GOP MPEG2'.

Het HDV-formaat werd voor het eerst ontwikkeld door JVC, en later, ondersteund door drie grote bedrijven in de industrie ',' Canon, Sharp en Sony. Het is uitgegroeid tot een zeer populaire video-formaat, als professionele en amateur-gebruikers zijn gewoon weggeblazen met de videokwaliteit, draagbaarheid, functionaliteit, en vooral, de betaalbaarheid. Kortom, het biedt de beste waar voor uw geld. Sindsdien is de steun voor de HDV-formaat is gegroeid, zoals andere productiebedrijven zijn aanpassing van hun producten aan de meer goed ontvangen formaat.

HDV was eigenlijk bedoeld om de oude DV-formaat vervangen. Dit zou de eerste keer ooit dat een oude opname-indeling wordt vervangen door een nieuw soort te zijn, maar gebruikt nog steeds dezelfde band.

Er is een ambivalente nagegaan of HDV ook HD kan worden beschouwd. In algemene zin kan worden beschouwd als HD, maar velen nog steeds in een andere categorie. Aldus omwille differentiëren, moeten ze worden beschouwd als twee verschillende categorieën formaat.

Een onderscheiden verschil is hoe ze een beeld te beschrijven. HDV maakt gebruik van rechthoekige pixels bij 1440? 1080, die wordt weergegeven op een HD 1920? 1080. Kortom, HDV pixels zijn breder dan die van de HD 's. Hoewel beetje variëren, zal HDV hebben doorgaans een lagere bit rate in vergelijking met HD.Overzicht:

1. In algemene zin, HD en HDV beide HD formaten, gebaseerd op het feit dat ze een hogere resolutie dan de standaard definitie.

2. Sommigen beschouwen HDV als een subset van HD.

3. HD compressie kan elke codec optie, terwijl HDV gebruikt 'lange GOP (Group of Pictures) MPEG2'.

4. HDV is normaal gesproken beter betaalbaar dan de meeste HD-formaten.

5. HDV heeft bredere rechthoekige pixels bij 1440 x 1080, terwijl de HD vaak gebruikt 1280 x 720 pixels of 1920? 1080 pixels.