Verschil tussen Schuld en BerouwSchuld vs Remorse

Schuld, hoewel aangenomen dat een essentieel aspect van het menselijk gedrag, is een uiterst complexe aandoening. Echter, het woord schuld vaak in verschillende tinten zintuigen. Het wordt vaak gebruikt om de toestand van het bezitten tot actie, bijvoorbeeld een misdaad en erkennen dat de gevolgen sommigen in negatieve zin kunnen beïnvloeden afbeelden. Het beschrijft het conflict van emotionele gevoelens die een persoon na het realiseren van een verkeerde werking zal hebben. Echter, het aanvaarden van schuld doesn 't se remorsefulness. Het is van vitaal belang om berouw te onderscheiden van de schuld als het' s perfect mogelijk voor een persoon schuldig zonder enige wroeging, althans vanuit een juridisch oogpunt.

Berouw komt uit een echte bewustwording van de volledige verantwoordelijkheid voor het handelen in een schadelijke weg naar een persoon of personen. Het maakt een gevoel dat zijn ethische normen zijn geschonden. Berouw zal niet zeggen dat wat je gedaan hebt bewijst uw inherent boze wegen, of dat je immoreel, maar u naar positieve maatregelen te nemen om weg te doen met de acties die schade kunnen veroorzaken.

Een van de belangrijkste verschillen tussen schuld en spijt is dat, terwijl de schuld de neiging om te leiden tot zelf destructieve neigingen, berouw leidt tot constructieve actie.Vanuit juridisch oogpunt, de eerste gevoel van schuld betekent dat de verantwoordelijkheid voor een misdrijf. Het is opgericht door beproevingen die alle beschikbare bewijsmateriaal om te bepalen of een misdrijf is gepleegd door de verdachte al dan niet te overwegen. Andere acties kunnen per definitie niet worden beschouwd als misdaden, maar kan sociaal immoreel of onaanvaardbaar zijn en mensen kunnen schuld te bekennen voor het doen van dergelijke acties, bijvoorbeeld het toilet gaat en laat het in een onreine staat.

Psychologisch, schuld is een zeer moeilijke emotie aan vast te pinnen en vaak, veel mensen met psychische problemen vinden het moeilijk te kampen met het als een onderdeel van hun algehele conditie. Veel daders voelen schuld en wroeging, maar het ontbreken van wroeging in de gevallen die zijn totaal verwerpelijk, zoals seriële moorden, wordt psychologisch beschouwd als een persoonlijkheid beïnvloed door psychopathie suggereren. Derhalve is het zeer belangrijk om het onderscheid tussen schuld en wroeging kennen. Psychopathische delinquenten voel geen berouw voor hun misdaden, zelfs als ze toegeven schuld. Dat 's een belangrijk onderscheid.

Overzicht
1. Schuld is het erkennen van een misdrijf of een schadelijke actie, terwijl berouw wordt betreurt de acties en maatregelen nemen om schade ongedaan te maken.
2. Schuld heeft de neiging te leiden tot destructieve neigingen, terwijl berouw leidt tot constructieve acties.