Verschil tussen steroïden en testosteronSteroïde vs Testosteron

Twee van de meest populaire termen onder de fitness-liefhebbers zijn steroïden en testosteron. Bekend om hun rol in het intensief stimuleren van spiermassa, hebben zij bijna een verplichte dosis voor bodybuilders en atleten. Dat is hoe de meeste mensen hen- waarnemen bij hun synthetische en aanvullende vorm. Wat 's vaak al gemist is dat steroïden en testosteron zijn biologisch in het menselijk lichaam. Steroid is een algemene classificatie van vet-oplosbare organische verbindingen nature geproduceerd in het lichaam. Zij zijn verantwoordelijk voor een breed scala van fysiologische ontwikkeling dergelijke reproductieve groei, weefselregeneratie, calorische synthese, etc. Voorbeelden van steroïden bijnier en geslachtshormonen. dat gezegd hebbende, testosteron wordt dus slechts één van de vele steroïde hormonen, vooral uit de groep androgeen. het wordt voornamelijk uitgescheiden in de mannelijke testes en vrouwelijke eierstokken, het uitvoeren van anabole (dwz spieren en botgroei, eiwitsynthese) en androgene functies (dat wil zeggen de ontwikkeling van de mannelijke eigenschappen).

Op een meer populaire opvatting, zijn steroïden en testosteron vaak gekoppeld aan kunstmatige anabole steroïden of gewoon anabole steroïden en worden vaak verkeerd begrepen hetzelfde en gelijk te zijn. De waarheid is dat ze zijn verschillend in termen van de formule en functie. Steroïden vele soorten en anabole steroïden in de vorm van testosteron is slechts een van hen. Nu om duidelijk uit de algemene misvatting, laat 's herdefiniëren de twee.

Kunstmatige steroïden (soms corticosteroïden) zijn geneesmiddelen die bestemd zijn voor een breed scala aan ziekten die ontsteking omvatten in het lichaam zoals astma, artritis, eczeem en zelfs kanker. Steroïden ook geslachtshormoon derivaten gebruikt voor anticonceptie, hormonale problemen controle / correctie en regeneratie van de spieren. Zij worden toegediend op verschillende manieren. Idealiter steroïden worden direct op het gebied dat moet behandelen, bijvoorbeeld door inhalatie in de longen piepen toegepaste oogdruppels oogontsteking, of als injectie direct in een ontstoken gewricht. Sommige zijn opgenomen als pillen of worden geïnjecteerd in spieren of aderen. Zij komen ook in vormen van oog- of neusdruppels en 'klysma' naar darm aandoeningen te behandelen. Ondanks hun belangrijke bijdragen in het helen van vele soorten van medische problemen, kunnen steroïden op lange termijn bijwerkingen opleveren als ze in hogere doseringen. Sommige van deze zijn ogen staar en glaucoom, spierzwakte, hoge bloeddruk, gewichtstoename, remde de groei van kinderen, dunner worden van de botten, en huidproblemen zoals blauwe plekken, acne, en striae.

Een van de meest bekende soorten van steroïden is de anabole steroïde of kunstmatige testosteron. Het is oorspronkelijk bedoeld om mannen die weinig of geen natuurlijke testosteron productie, maar is uiteindelijk gericht andere aandoeningen, zoals onvruchtbaarheid, erectiestoornissen, hoogte groei, bloedarmoede en stimulatie van de eetlust te behandelen. Het is ook gebruikt door bodybuilders en illegaal door atleten om skeletspieren, sterkte en duurzaamheid te verbeteren. Er zijn een aantal toedieningsroutes voor testosteron. Op dit moment beschikbare vormen omvatten injecteerbare, orale, buccale, transdermale pleisters en transdermale crèmes of gels. Door de jaren heen hebben artsen die nadelen veroorzaakt door ongecontroleerde gebruik van het geneesmiddel. Degradeert het immuunsysteem, hetgeen kan leiden tot leverschade en zelfs kanker. Sinds kunstmatige testosteron moduleert de hersenen om natuurlijke productie van hetzelfde hormoon te beperken, kan het op de lange termijn leiden tot voortijdige beëindiging van de groei van het skelet onder jonge gebruikers. Het kan ook leiden tot ongeremde agressie, depressie, snelle stemmingswisselingen en irritatie. Op het gebied van reproductieve gezondheid, kan een hoge inname van testosteron veroorzaken de mannelijke testikels te krimpen, het verminderen van het aantal zaadcellen. Bij vrouwelijke, daarentegen, kan het frituren de menstruele cyclus. Ongunstige manifestatie zoals gewichtstoename en haaruitval kan ook optreden.Overzicht

1. Steroïden zijn vetoplosbare verbindingen nature geproduceerd in het lichaam. Testosteron is een soort steroïde.

2. Kunstmatige steroïden zijn geneesmiddelen die bestemd zijn voor ontstekingen of hormonale aandoeningen te genezen. Ze komen in vele vormen. Een van hen is anabole steroïden en testosteron.