Verschil tussen glucose en glycogeenGlucose vs glycogeen

Wat 'is het verschil tussen glucose en glycogeen om middelbare scholieren, kan deze vraag zo makkelijk als het is een van de meest besproken onderwerpen in de biologie te komen Er zijn vele soorten suikers namelijk:?.. Monosaccharide, disaccharide en polysaccharide Glucose is een monosaccharide terwijl glycogeen is een polysaccharide. daarom is een complexer suiker dan glucose. Wanneer veel glucosemoleculen geheel binden met zuurstof, glycogeen kan waarschijnlijk worden gevormd als eindresultaat.

Het andere verschil tussen de twee kan het best worden verklaard door het kennen van het proces van het glucosemetabolisme. Wanneer een persoon voedsel eet, het eten onderdelen worden door het lichaam afgebroken in eenvoudiger suikers genoemd glucose. Als er een overmaat aan glucose in het systeem dan zal deze worden omgezet en opgeslagen als glycogeen in de lever. Evenzo, als de lever (een orgaan die normaal zoveel 100g glycogeen kan bevatten) deficiënt in dergelijke, dan is het lichaam zal waarschijnlijk de neiging om de glucose als glycogeen. Indien het werkelijke klopt (er 's een overmaat van glycogeen in de lever) dan glycogeen zal de spiercellen door eerst vrijgegeven worden afgebroken tot glucose. De snelheid en mate van afgifte zal eveneens afhankelijk van het lichaam 'energiesysteem nodig.

Tijdens trainingen, de energiebron voornamelijk gebruikt glucose. Maar de spieren zou op glycogeen meest vooral vertrouwen wanneer glucose niveau beginnen laag te krijgen. Daarom is het beter om voldoende hoeveelheden glucose in het lichaam, zodat de glucose kan worden gebruikt voor andere meer vitale functies zoals voor hersenfunctie en niet voor de levering van energie voor de spieren. Dit kan gedaan worden door het nemen van een aantal eenvoudige koolhydraten nadat je bezighouden met zware fysieke inspanningen (het moment waarop je lichaam is meestal laag in glycogeen). Sporters worden ook geadviseerd om te doen 'koolhydraten loading', zodat ze een plotselinge uitputting van glycogeen won 't ervaring als alle energiebronnen zijn opgebruikt.1. Glycogeen is een grotere (omschreven als een dendrimeer van enkele honderden of duizenden glucosemoleculen) en een complexer suiker die een polysaccharide terwijl glucose is de eenvoudigste vorm van suiker als een monosaccharide.

2. glycogeen opslag soort glucose die wordt gevormd en bewaard in de spieren, lever en ook in de hersenen.