Verschil tussen steroïden en supplementenSteroïden vs Supplementen

Zoals controverses en juridische interventie opgezwollen met betrekking tot het gebruik van steroïden voor body-building en sportieve doeleinden, zijn alternatieven beschikbaar gesteld om aan de vraag van de fitness-bewuste markt te voldoen. Tegenwoordig is er een breed scala aan body-building supplementen is gemakkelijk verkrijgbaar in reformwinkels. Hoewel de meeste van deze supplementen geen goedgekeurde therapeutische eisen, worden zij geacht nogal doeltreffend en veilig, in tegenstelling tot steroïden.

Steroïden of anabole steroïden zijn kunstmatige varianten van de mannelijke-type hormoon testosteron. Deze medicijnen zijn oorspronkelijk bedoeld om medische aandoeningen die het bewegingsapparaat groei, ontsteking van lichaamsdelen, en reproductieve dysfunctie te behandelen. Ze worden vaak toegediend door inname, injectie of topicale toediening. Ondanks de steroïde 'opmerkelijke bijdrage in de geneeskunde is het gevoelig is voor misbruik in de tijd. Sommige bodybuilders en atleten gespeculeerd de drug te hebben gebruikt om zijn karakteristieke eiwitsynthese vermogen, in het bijzonder voor de verhoging van spiermassa en verbeteren kracht en uithoudingsvermogen om voordeel te behalen in hun respectieve domeinen. in de loop der jaren is wettig verbod is toegerekend aan de kwestie. Verder hoge doseringen en langdurig gebruik van steroïden opleveren op lange termijn bijwerkingen zowel fysiologisch als mentaal. het kan het immuunsysteem verzwakken systeem en kan mogelijk leiden tot leverschade en zelfs kanker. het beperkt uiteindelijk het lichaam 's natuurlijke vermogen om de broodnodige hormonen te produceren en kan uiteindelijk leiden tot voortijdige beëindiging van het skelet en de spieren groei. Psychologisch is het zeer waarschijnlijk leiden tot ongeremde agressie, depressie, snelle stemmingswisselingen, en irritatie. Overmatig anabole steroïden kan ertoe leiden dat de mannelijke testikels te krimpen, het verminderen van het aantal zaadcellen, en de vrouwelijke 's menstruele cyclus uit van het spoor. Gewichtstoename, haaruitval te gaan, huidproblemen zijn slechts enkele van de meest opvallende effecten.

Omgekeerd, supplementen zijn een mix van voedingsstoffen en natuurlijke ingrediënten die gericht zijn op verbinding in het lichaam, die isn verhogen 't bereikt door louter voedsel-consumptie. Body-building supplementen of andere manier zich te houden aan de belangrijkste doelstellingen van anabole steroïden '' dat wil toename van de spiermassa, sterkte en endurance- maar met minder gezondheidsrisico's. de meeste supplementen marktprijzen leveren merkbare resultaten zonder de nadelen van de beruchte en vanzelfsprekend illegale, anabole steroïden. supplementen komen in verschillende vormen, zoals poeder, tablet en de capsule. Ze zijn ook ingedeeld, afhankelijk van de voedingswaarde. het dichtst bij de conclusies van anabole steroïden effecten zijn die van Ginseng, creatine monohydraat, eiwit en vet-verlies supplementen. Ginseng een noodzakelijke verbindingen om de vermoeidheid als gevolg van langdurige activiteit te verlichten, verhoging van de energie en uithoudingsvermogen. Creatine bevordert vooral spiermassa ontwikkeling. Eiwitsupplementen, vaak in de vorm van poeder, bevatten aminozuren cruciaal in versneld spierherstel en groei. Fat-verlies supplementen, aan de andere kant, te versnellen verbranden van onnodige vet om vervolgens te verhogen spiermassa. Klinische studies hebben aangetoond dat de meeste bodybuilding supplementen, in het bijzonder Creatine, aminozuren, L-glutamine, methoxy- en Ecdysterone en nitric Oxidecan zijn veilig, ondanks efficiënt anabole-achtige resultaten. Echter, voedingsdeskundigen en fitness gevorderden raden goede voeding, regelmatige lichaamsbeweging en fysieke training voor deze supplementen om hun optimale potentieel te bereiken.

Overzicht1. Kunstmatige steroïden of anabole steroïden zijn geneesmiddelen die bestemd zijn onvoldoende testosteron aanbod in het lichaam aan te vullen. Supplementen zijn voedselrijke producten die in het lichaam 's verder voedingsbehoeften die aren' t tevreden met voedsel alleen vullen.

2. Zowel steroïden en supplementen toename van de spiermassa, kracht en uithoudingsvermogen.

3. De meeste supplementen zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en worden bewezen veilig en effectief. Steroïden, in tegenstelling tot zijn afleidingen van het mannelijke hormoon testosteron en poses ongunstige fysiologische en mentale effecten op de lange termijn.