Verschil tussen XYLITOL en erythritolXYLITOL vs erythritol

Xylitol en Erytritol zijn alcohol suikers. Ze worden gebruikt als natuurlijke zoetstoffen voor patiënten die met behoud van hun bloedsuikerspiegel en voor degenen die alleen maar willen kunstmatige zoetstoffen gebruiken. Ze worden commercieel verkocht in de markten en vond onder verschillende merknamen.

Xylitol wordt gemaakt uit het Amerikaanse volwassen, loofbomen. Het rangschikt zeven op de glycemische schaal. Het heeft 75 procent minder koolhydraten dan suikers met 2. 4 calorieën per gram. Het heeft een verhouding van 1: 1 in plaats van suiker. Het is zo zoet als suiker, maar met een overmatig gebruik kan een mild laxerend effect veroorzaken. Het is Food and Drug Administration (FDA) goedgekeurd als additief voor levensmiddelen. Het is gegarandeerd veilig voor diabetespatiënten en is bekend om te worden geabsorbeerd in de dikke darm. Het gevaar van vermenging Xylitol met andere suiker niet van belang omdat het vrij zonder interacties kunnen worden gemengd.

Erythritol, daarentegen, is een suikeralcohol gemaakt van suiker met een gistende middel toegevoegd. Het is van nature in fruit zoals meloen en bij druiven. Ook is een natuurlijk bijproduct van de fermentatie van bacteriën in onze spijsvertering. Het is nul op de glycemische schaal. Het heeft 0,2 calorieën per gram, zonder, of nul, koolhydraten. Vergeleken met andere zoetmiddelen, het minder belangrijke voordelen vanwege zijn lage caloriegehalte, maar voor wie het gewicht bewuste, is het zeker een voordeel. Unlike suiker, honing en ahornsiroop gaat erythritol niet tot een piek in het bloedsuikergehalte en een reactie in insuline, diabetes en gewichtstoename kan veroorzaken. Daarom is het veilig voor diabetici. Het is ook tand vriendelijk omdat het niet is tandbederf veroorzaken.

Erythritol wordt algemeen erkend als veilig als Xylitol. Het is ook een additief zoals goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Een tweederde kopje erythritol gelijk aan een kopje suiker. Het wordt geabsorbeerd door de dunne darm. Het kan veilig worden gemengd met andere suikers omdat er geen bewijs dat het schadelijk kan zijn. Het is 70 procent zo zoet als suiker, ook al heeft slechts 5 procent van de calorieën van suiker. Het is bekend als uitermate vertering van suikeralcoholen. Zo is er geen opzwellen of diarree aangezien het moeilijker om de bacteriën te vermenigvuldigen in de omzetting in gas. Daarom, voor het grootste deel, wordt gemakkelijk in het bloed geabsorbeerd en verwijderd in de vorm van urine onveranderd. Het doesn 't vocht aantrekken, hetgeen klonteren en verharding net als andere suikers doen voorkomt.

Hoewel Erytritol heeft vele voordelen, het heeft ook zijn andere zijden. Een daarvan is dat het niet gemakkelijk opgelost in koude vloeistoffen zoals ijsthee. Erytritol heeft een negatieve hitte van ontbinding. Een andere factor is dat meer van dit nodig is om het voedsel zoet maken aangezien slechts 70 procent zo zoet als gewone suiker. Ten derde is dat het niet zo doet karameliseren het is niet aan te raden als men caramel of snoep te maken. En tenslotte, wanneer een vloeistof met Erythritol droogt in een glas, het achterlaat fijne witte kristallen die moeilijk te verwijderen zijn.

OVERZICHT:

1. Xylitol en Erytritol zijn alcohol suikers.2. Xylitol bevat 2. 4 calorieën per gram, terwijl Erytritol bevat 0,2 calorieën per gram.

3. Xylitol is 100 procent zo zoet als suiker. Erythritol is 70 procent zo zoet als suiker.

4. Xylitol is gemaakt van US-gegroeid, hardhouten bomen terwijl Erytritol is gemaakt van suiker met een gistende middel toegevoegd.

5. Xylitol gelederen zeven op de glycemische schaal terwijl Erytritol gelederen nul.

6. Beide zijn FDA goedgekeurde levensmiddelenadditieven.