Verschil tussen Zocor en CrestorZocor vs Crestor

Veel mensen zijn er continu geplaagd door een hoog cholesterolgehalte. Dit wordt veroorzaakt door verschillende factoren, zoals leefstijl en milieu. Gestabiliseerde vetgehalte in het bloed kan leiden tot ernstige problemen in het bijzonder cardiovasculaire aandoeningen, zoals een beroerte, hart-en vaatziekten en diabetes.

Statines, die een belangrijke component van cholesterolverlagende medicijnen zijn, remmen de enzymen die verantwoordelijk zijn voor de productie van vet in de lever. Drug namen met Cstatin achtervoegsels worden geïdentificeerd op grond van deze groep, zoals simvastatine en rosuvastatine.

Twee grote merken die worden betutteld voor cholesterol reductie-inspanningen zijn Zocor en Crestor. Maar wat maakt de eerste nog steeds verschillend van de laatste?

Zocor is een van de algemeen bekende merknamen Simvastatin. De ontwikkeling van deze drug dateert uit de jaren 1950 tot 1980 van de biosynthese van cholesterol tot de ontdekking van de reductaseremmer die staat op de schimmel Aspergillus terreus. Crestor, aan de andere kant, is de merknaam van Rosuvastatin.

De halfwaardetijd of de tijd waarin ten minste de helft van Zocor 's effect wordt waargenomen wordt gezegd dat in drie uur. De biologische beschikbaarheid ook geschat op 5%. Het wordt voornamelijk uitgescheiden via fecale output. Ondertussen, Crestor ' s halfwaardetijd is een veel langere tijd van 19 uur, maar biobeschikbaarheid is hoger bij 20 procent. Het wordt uitgescheiden in het bijzonder via de urine.

Zowel Zocor en Crestor worden gebruikt als behandeling van hoge cholesterol en totale cholesterol. Ze worden ook gebruikt voor atherosclerose elkaar, een primaire factor bij de ontwikkeling van de meeste cardiovasculaire-gerelateerde aandoeningen. Zocor is gevonden om de progressie van dementie en Parkinson 's ziekte bij verouderende mensen verminderen.

Zocor is verkrijgbaar in 5 mg tot 80 mg tablet vormen. Ondertussen Crestor is verkrijgbaar in 5 mg tot 40 mg van dezelfde vorm. Overdosering kan een groot probleem zijn voor beide geneesmiddelen omdat ze giftig kunnen worden en veroorzaken minimale therapeutische effecten. Zocor wordt meestal geadviseerd te worden genomen eenmaal daags voor het slapengaan. Anderzijds kan Crestor keer worden genomen en elk moment van de dag met of zonder voedsel.Het is belangrijk dat patiënten hun arts praten goed beheer als geneesmiddelen en hun effecten en contra zijn afhankelijk van elk individu.

Overzicht:

1. Zocor en Crestor beide vallen onder de statines drug groep alleen dat ze zijn vervaardigd door afzonderlijke bedrijven

2. Zocor 's halfwaardetijd en biologische beschikbaarheid in 3 uur en 5% respectievelijk, terwijl Crestor in 19 uur en 20%, dienovereenkomstig.

3. Beide middelen komen in tabletvorm alleen Zocor beschikbaar in 5 mg tot 80 mg doseringen terwijl Crestor wordt in 5 mg tot 40 mg.