Verschil tussen zwart en wit Chia SeedsBlack and White Chia Seeds

Chia, uit de bloeiende plant van de mint familie, Lamiaceae, is afkomstig uit Zuid-en Centraal-Mexico en Guatemala. De Azteken gecultiveerd deze plant. Het was van grote waarde dat de oude heersers hulde aan deze jaarlijks. De zaden van de Chia soms gemalen terwijl de bladeren werden gemaakt in voedzame eten en drinken.

Chia groeit jaarlijks tot 3. 3 ft. Of 1 m hoog. De tegenoverstaande bladeren groeien tot 4-8 cm lang en ongeveer 3-5 cm breed. Het heeft bloemen die paars en soms wit in kleur zijn en worden geproduceerd in verschillende clusters te vinden in elke stam.

Deze plant wordt commercieel gekweekt vanwege zijn zaden die zijn gevuld met omega-3 vetzuren. Het kan oliën extraheren en kan geven tot 25-30 procent extraheerbare olie, waarvan het meeste a-linoleenzuur (ALA). Antioxidanten zijn ook zeer overvloedig in deze zaden en diverse aminozuren. De zaden worden meestal gevonden in ovale vorm met een diameter van ongeveer 1 mm.

Chia zaden zijn vlek-gekleurd met wit, bruin, zwart en grijs. Ze bevatten, 34% olie, 20% eiwit, niveau van antioxidanten en voedingsvezels. Deze antioxidanten zijn: caffeine- chlorogeenzuur en zuren, quercetine, myricetine, en zelfs kaempferol flavonolen. Ze hebben geen niveau van natrium bevatten evenals gluten.

Eiwitgehalte in zwart-wit chia zaden zijn niet altijd hetzelfde. Studies tonen aan dat op alle vier de verschillende plaatsen waar chia werd verbouwd, is er geen basis om te zeggen dat eiwit in het wit chia is groter in aantal dan die van de zwarte soort. Het gehalte gevarieerd in bijna alle gevallen. Het is hetzelfde met de hoeveelheid lipiden, palmitinezuur, stearinezuur, oliezuur, linolzuur en linoleenzuur. Voor zover we weten, wanneer vatte, ging donker chia zo veel hoger als 0,01% dan de witte chia zaden.

In deze studie alleen al zijn er grotere verschillen in samenstelling tussen de zwarte en witte chia zaden zoals geproduceerd per locatie. Dit is zeer gevolg van verschillen in klimaat van de verschillende gebieden van zorg. Er is dus in principe geen difffernce helemaal tussen zwart en wit chia zaden chia zaden zijn overwegend zwart.

De chia, ook wel bekend als Chia, is een essentieel voedsel van de gezondheid van liefhebbers. Het is in de oudheid bekend als een voorstander voor een verbeterde uithoudingsvermogen. Het was ook bekend als 'running voedingsmiddelen 'als degenen die eten de zaden kon op de hele dag gaan zonder iets, maar het zaad zelf. Aangezien het hoogst tijdens duistere tijden werd beschouwd, is het nu weer noem maar op als een van de zeer gewaardeerde voedingsmiddelen.

Moderne onderzoekers noemen, of het nu 's zwart of wit chia zaden, als 'super voedsel' De geneeskrachtige voordelen van chia in het algemeen zijn:. Verminderde niveaus van de bloedglucose, verminderde reactie op insuline, waardoor een soort van opluchting op diabetes, verminderde niveau bloeddruk, verminderde ontsteking of zwelling van de slagaders, lager risico op gaseousness, meer uithoudingsvermogen en energie, verbetering van cardiale gezondheid, verbeterde conditie van de dikke darm en gereguleerde stoelgang, verminderde hoeveelheid zure reflux, tyrosis en gewichtsverlies.Sinds chia zaden heeft een goed niveau van oplosbare vezels, kan het tot absorberen tot tien keer is het lichaamsgewicht; Deze hoeveelheid water kan zelfs in een glas worden gezet en kan gedronken worden als een natuurlijke drank. De geleiachtige substantie in de maag 's sap jassen vertraagt ​​de vertering en opname van koolhydraten. Dus, als je een glas chia geleiachtige gel te drinken voor de maaltijd, kunt u de honger te verminderen en zelfs verlangen naar voedsel en snoep.

Chia zaden kunnen rauw, hetzij als geheel zaad of gemalen worden ingenomen en kan op pinole, een grove meel uit maïskorrels die geroosterd worden. Geweekte zaden kunnen worden gebruikt in pappen, gruels en puddingen, terwijl gemalen zaden worden in gebakken voedingsmiddelen zoals brood, cakes en koekjes als ingrediënten. Chia kiemen kunnen ook worden gebruikt op brood, salades en andere gerechten.

Overzicht:

? Zwart-wit chia zaden zijn voedingsmiddelen met een hoge voedingswaarde.

? Ze zijn over het algemeen bekend om remedies in de menselijke kwalen te hebben.

? Zwart-wit chia zaden wanneer geplant op verschillende plaatsen zal minimaal verschillen in samenstelling voedingswaarde.

? Het planten van zwart en wit chia zaden in verschillende plaatsen zullen verschillende effecten hebben als het zal afhangen van de locatie en het klimaat van de gebieden van zorg.