Verschil tussen NAD en FADNAD vs FAD

FAD wordt flavineadeninedinucleotide en NAD is nicotinamide adenine dinucleotide. Zowel de FAD en NAD elektronenonttrekkende dragers die vele rollen te voeren.

Nicotinamide adenine dinucleotide is een co-enzym dat wordt gevonden in alle levende wezens. De nucleotiden NAD met elkaar verbonden door fosfaatgroepen. Flavine adenine dinucleotide wordt beschouwd als een redox cofactor die is gerelateerd aan vele metabolische reacties. FAD bestaat ook in twee redox staten.

Een van de belangrijkste verschillen te zien tussen FAD, flavineadeninedinucleotide, en NAD, nicotinamide adenine dinucleotide, in verschil aanvaarden waterstofatomen. FAD is geschikt voor twee waterstofatomen terwijl NAD slechts één waterstofatoom accepteert. In NAD, is een waterstof en een elektronenpaar overgedragen, en de tweede waterstof wordt vrijgemaakt in het medium. Daarom is de gereduceerde flavine adenine dinucleotide vorm geschreven als FADH2, en de gereduceerde nicotinamide adenine dinucleotide NADH + H +.

Nicotinamide adenine dinucleotide wordt gereduceerd tot NADH in Krebs en glycolyse. Het voedt in de elektronen transportketen bij Complex 1 en geeft ook 3 ATP voor elke NADH. Flavine adenine dinucleotide meestal verlaagd tot FADH2 in de citroenzuurcyclus. Het voedt in de elektronen transportketen op Complex 11 en geeft ook 2 ATP voor elke FADH2.Tijdens elektronenoverdracht, de flavineadeninedinucleotide en nicotinamide adenine dinucleotide verminderen cytochromen anders. Terwijl NADH + H + vermindert Cytochroom I, FADH2 is bekend dat cytochroom II verminderen.

Overzicht:

1. FAD wordt flavineadeninedinucleotide en NAD is nicotinamide adenine dinucleotide.
2. Nicotinamide adenine dinucleotide is een co-enzym dat wordt gevonden in alle levende wezens. Flavine adenine dinucleotide wordt beschouwd als een redox cofactor die is gerelateerd aan vele metabolische reacties.
3. Flavin adenine dinucleotide is geschikt voor twee waterstofatomen terwijl nicotinamideadeninedinucleotide slechts één waterstofatoom accepteert.
4. nicotinamide adenine dinucleotide wordt gereduceerd tot NADH in Krebs en glycolyse. Flavine adenine dinucleotide meestal verlaagd tot FADH2 in de citroenzuurcyclus.
5. Terwijl NADH + H + vermindert Cytochroom I, FADH2 is bekend dat cytochroom II verminderen.
6. Verminderde flavineadeninedinucleotide formulier is geschreven als FADH2, en de verminderde nicotinamide adenine dinucleotide is NADH + H +.