Verschil tussen Odds Ratio en relatieve risicoOdds Ratio Vs Relatief Risico

Wanneer twee groepen zijn in studie of observatie, kunt u twee maatregelen gebruiken om de relatieve kans op een onverwachte gebeurtenis te beschrijven. Deze twee maatregelen zijn de odds ratio en relatief risico. Beide zijn twee verschillende statistische begrippen, hoewel zoveel aan elkaar verwant.

Relatief risico (RR) is gewoon de kans of de relatie van de twee gebeurtenissen. Laat 's zeggen A is event 1 en B is het evenement 2. Men kan de RR krijgen door het delen van B van A of A / B. Dit is precies hoe experts komen met populaire lijnen zoals 'Gewone alcoholhoudende drank drinkers zijn 2-4 keer groter risico op het ontwikkelen van leverproblemen dan alcoholvrije drank drinkers 'Dit betekent dat de waarschijnlijkheid van variabele A die het risico leverziekte voor gewoontedrinker drank drinkers heeft betrekking op exact dezelfde risico gesproken over voor variabele B waarvoor inclusief de niet-alcoholische drank drinkers. In dit verband, als je behoort tot de groep B en dat u slechts 10% een verhoogd risico op overlijden dan moet het waar is dat die uit groep A zijn 20-40% meer risico te sterven zijn.

De andere maatregel '' odds ratio (OR) is een term die al spreekt van wat het beschrijft. In plaats van het gebruik van pure percentages (zoals in RR), of het gebruik verhouding van odds. Let op, OR legt uit: 'kansen' niet in de spreektaal definition (dat wil zeggen kans), maar veeleer op de statistische definitie dat is de waarschijnlijkheid van een gebeurtenis meer dan (gedeeld door) de waarschijnlijkheid van een bepaalde gebeurtenis niet gebeurt.

Een goed voorbeeld is het gooien van een muntstuk. Als je toevallig de munt met zijn staart belanden 60% van de tijd (uiteraard het landt met de koppen bij 40% van de tijd), de kansen van staarten in uw geval is 60/40 = 1. 5 (1. 5 keer meer kans om staarten te krijgen dan de koppen). Maar gewoonlijk is er 's echt een 50 procent kans van de landing op beide kop of munt. Dus de kansen zijn 50/50 = 1. Dus de vraag is over hoe waarschijnlijk dit evenement niet zal gebeuren ten opzichte van het gebeuren. Het eerlijke antwoord is dat je gewoon even waarschijnlijk om ofwel zin te krijgen. In schriftelijke formule, waarbij A de kans voor groep 1, terwijl B de waarschijnlijkheid van groep 2, de formule om de OR te krijgen is [A / (1-A)] / [ B / (B-1)].Dus als de kans op het hebben van een leveraandoening onder gewone alcoholische drank drinkers is 20% en bij niet-alcoholische drank drinkers is 2% van de OR zal = [20% / (1-20%)] / [2% / (2- 1% /)] = 12. 25 en de RR van het hebben van leverziekte bij het drinken van alcohol zal = 20% / 2% = 10.

De RR en OR hebben vaak dicht resultaten, maar in sommige andere situaties hebben ze heel ver numerieke waarden het meest vooral als het risico van het optreden is echt heel hoog om mee te beginnen. Dit scenario geeft een hoge of wanneer de RR op een minimum wordt gehouden.

1. De RR is veel eenvoudiger te interpreteren en het meest waarschijnlijk in overeenstemming met iedereen 's intuïtie. Daarentegen zal het risico van een situatie relatief (ten opzichte van) blootstelling. De formule is A / B.