Verschil tussen Haverzemelen en tarwezemelenHaverzemelen vs tarwezemelen

Bran is het bijproduct overblijft na verwerking van de harde buitenlaag van de korrel. Nou, hier kijken we naar haverzemelen en tarwezemelen. Haverzemelen en tarwezemelen niet hetzelfde in de kwaliteit en structuur. Men kan tegenkomen veel verschillen tussen de twee.

Een van de belangrijkste verschillen zichtbaar tussen haverzemelen en tarwezemelen, is het type vezel dat ze beiden bevatten. Terwijl de tarwezemelen uit onoplosbare vezels, de haverzemelen uit oplosbare vezels.

Tarwezemelen vezels onoplosbaar zijn, ze gaan van het lichaam onverteerd. De onoplosbare vezels worden verzacht wanneer ze door de verschillende delen van het lichaam doorlaten en ze bulk van de kruk, die snelle verwijdering van het afval veroorzaakt. Anderzijds worden haverzemelen vezels opgelost en vormen een gel. Aangezien de oplosbare vezel mengt met de galzuren in de darm, het helpt om cholesterol te verwijderen.

Nou, zijn beide zemelen bekend te helpen handhaven van gastro-intestinale gezondheid. Een aanvullend kenmerk van haverzemelen, is dat het helpt om de slechte cholesterol in het lichaam te verlagen.

Wat betreft de inhoud als goed, zowel haverzemelen en tarwezemelen zijn verschillend. Een half kopje tarwezemelen bevat ongeveer 12 g vezels, 60 calorieën en een gram vet. Het is ook een goede bron van vitamine B, zoals niacine en B6. Nou, een half kopje haverzemelen bevat 7 gram vezels, 150 calorieën en 3. 5 gram vet. Haverzemelen is ook een goede bron van foliumzuur en thiamine.Overzicht:

1. Tarwezemelen bestaat uit onoplosbare vezels; haverzemelen bestaat uit oplosbare vezels.

2. De onoplosbare tarwezemelen vezels worden verzacht wanneer ze door de verschillende delen van het lichaam doorlaten en ze bulk van de ontlasting, waardoor snelle verwijdering van afval. Haverzemelen vezels worden opgelost en vormen een gel. Aangezien de oplosbare vezel mengt met de galzuren in de darm, het helpt om cholesterol te verwijderen.

3. Een half kopje tarwezemelen bevat ongeveer 12 gram vezels, 60 calorieën en een gram vet. Een half kopje haverzemelen bevat 7 gram vezels, 150 calorieën en 3. 5 gram vet.