Verschil tussen Milk Allergie en lactose-intolerantieMilk Allergy Vs lactose-intolerantie

Melk allergie en lactose-intolerantie zijn twee heel verschillende concepten, maar zijn nog steeds geplaatst met zo veel verwarring. Veel mensen hebben een harde tijd te onderscheiden van elkaar, zelfs als de twee voorwaarden hebben weinig of minder gemeenschappelijke kenmerken.

Statistisch gezien, is geconstateerd dat ongeveer 1-7% procent van alle kinderen in de wereld te ervaren een vorm van allergie in de richting van de melk. Melk melk allergie of gevoeligheid is een ongewenste reactie van het immuunsysteem als antwoord op de inname van eiwitten in melk of zuivelproducten. Deze eiwitten kunnen wei-eiwit of caseïne ofwel. In sommige gevallen kan het slachtoffer allergisch voor beide soorten eiwitten.

Na inname van deze, het slachtoffer dat melkallergie plotseling ontwikkelen netelroos. De veel ernstiger gevallen zal eindigen om een ​​aantal veranderingen in de ademhaling. De worse case scenario toch is de progressie in anafylactische shock.

Hoewel het niet gebruikelijk dat mensen volledige allergie voor melk, er veel meer gevallen waarbij een persoon lijdt aan een vorm van gevoeligheid voor dergelijke. Deze bijzondere gevoeligheid leidt tot huiduitslag en maag verstoort. Als de inname van zuivelproducten niet is gestopt, wordt het slachtoffer chronische longproblemen ontwikkelen en zal een verminderde neiging om voedingsstoffen te absorberen. Vanwege de aard van deze aandoening, zijn melkallergie best aangepakt door het vermijden van de melk zelf.

Anderzijds, lactose-intolerantie is een ander verhaal. Tot verrassing van velen, de meeste mensen in de wereld zijn feitelijk gedeeltelijk lactose-intolerantie hoewel het van intolerantie is niet zo belangrijk klinisch te worden beschouwd als lactose-intolerantie.Het probleem met deze aandoening is de lactose aangetroffen in melk. Het is een soort suiker die alleen kan worden gedigereerd met behulp van het natuurlijke enzym in het lichaam lactase. Het probleem met veel mensen is dat ze een paar aanbod van dit enzym. Daardoor ze kon 't nemen zoveel lactose of ze eindigen met een vorm van indigestie. Abdominale bloating door de vorming te veel gas in de maag gebeurt wanneer lactose niet effectief verteerd. Bovendien veroudering bij aan de afname in de niveaus van lactase in het lichaam. Als mensen oud worden, worden ze minder tolerant zijn voor lactose-inname van melk.

In tegenstelling tot een melkallergie, lactose-intolerantie is een minder ernstige, vaak een niet-levensbedreigende aandoening. Afgezien van het vermijden van melkproducten, kan men omgaan met lactose-intolerantie door gewoon in kunstmatige lactase enzymen voor voeding suppletie.

1.

Melk allergie is een vorm van gevoeligheid voor melkeiwitten terwijl lactose-intolerantie is een vorm van gevoeligheid voor melk suikers.
2.