Verschil tussen Alto en Soprano
Alto vs Soprano

Er zijn verschillende soorten van de stemmen onder de zangeressen. Twee daarvan is de 'sopraan' en 'alt'. Maar voordat de bespreking over hen, is het belangrijk er rekening mee dat de stem soort verschilt van stembereik te nemen; aangezien laatstgenoemde verwijst naar het bereik van merkt op dat een bepaalde stem geluid kan produceren of bereiken.

Soprano is ontegenzeggelijk de hoogste vrouwelijke stem type. Als zodanig veel vrouwelijke individuen krijgt er meteen ook jaloers, hoe hun andere vrouwelijke vrienden te krijgen om een ​​dergelijke hoge noten in vergelijking met hen te bereiken. Hoewel de waarden aren 't vast, de vocale bereik onder sopraan ondertekenaars beginnen meestal uit een noot lager dan mid C (A3) op het punt van F of G noten (2 octaven boven F6 of G6). Dus het totale bereik zou over zijn 2 + 3 octaven. Opera zangers kan nog breder bereik tonen.

Wat de vocale klank, een sopraanstem neigt helderder en gaat gepaard met een krachtige stem head. Ondanks deze kracht wordt gekenmerkt door een zwakkere mid stem. Vanwege de aangeboren vermogen van sopranen om hoge noten op hoge plaatsen in stand te houden, worden ze vaak opgesteld als lead zangers in opera's en andere zingende gerelateerde shows.Soprano wordt ook informeel gebruikt om een ​​zeer hoge stem soort beschrijven zangers, het meest vooral onder jongere jongens die hebben onvolwassen stemmen, die niet in diepe timbre zijn overgestapt op grond van de puberteit. Deze jongens werden ooit gebruikt als The Staple Singers in kerken, zoals vrouwelijke sopranen nog niet mochten dergelijke onderdelen te zingen tijdens het verleden.

De sopraanstem kan ook het geluid geproduceerd door een aantal muziekinstrumenten te beschrijven. De sopraan saxofoon is waarschijnlijk een van de beste instrumenten die de sopraanstem afkomstig zijn, als gevolg van de hoge geluidskwaliteit bereik en de kwaliteit. Enkele van de meest populaire sopranen in het huidige tijdperk zijn Charlotte Church, Celine Dion, Christina Aguilera en Mariah Carey.

Zelfs als mannen en vrouwen dezelfde alt-range kan bezitten, wordt de term 'alto' specifiek gebruikt om het type van diepe stem die vrouwen gebruiken beschrijven. Het wordt ook beschouwd als het verbindingspunt tussen de hoogste mannelijke stem (tenor) en mezzo sopraan (midden sopraan). De kwaliteit van een alt stem is donkerder dan de sopraanstem, zelfs als ze zingt hoge noten. Het bereik in alto is gewoonlijk van G3 tot F5. Cher, Brandy, en Toni Braxton, onder vele anderen, zijn slechts enkele van de meest bekende alto ondertekenaars rond.


Soprano is de voice-type voor zangeressen die meer comfortabel bij het zingen van hogere noten en plaatsen, terwijl alto is de stem type zangers die hebben een sterkere middelste stemmen en lagere noten.