Verschil tussen FTP en SFTPFTP vs. SFTP

File Transfer Protocol (ook bekend als FTP) is een netwerkprotocol om bestanden via een TCP / IP-netwerk C dat de Transmission Control Protocol en het Internet Protocol wisselen geïmplementeerd. FTP gebruikt wachtwoordauthentificatie gemaakt door de gebruiker. Hoewel de door de gebruiker op basis van wachtwoordverificatie meestal wordt uitgevoerd, anonieme gebruiker toegang is ook beschikbaar via een FTP-server.

SSH File Transfer Protocol (ook bekend als Secure File Transfer Protocol, of SFTP) is een netwerk protocol dat toegang tot bestanden, de overdracht en het beheer via een beveiligde datastroom toelaat. Het is een uitbreiding van de 2. 0 versie van de Secure Shell (of SSH) protocol, waarvan het doel is om veilige transfer mogelijkheden te bieden. Het is ook bedoeld om functioneel te werken met andere protocollen.

Zoals gezegd, FTP toegankelijk is anoniem. Dit betekent dat de gebruiker kan inloggen op deze server met een 'anonieme' account wanneer gegeven een prompt voor een gebruikersnaam en wachtwoord. In de meeste gevallen zal een gebruiker zonder een directe rekening met de hostcomputer wordt gevraagd om zijn of haar e-mailadres te gebruiken in plaats van een wachtwoord; Echter, er is vrijwel geen controle proces dat plaatsvindt zodra dat informatie wordt verstrekt (zoals bij het National Centre for Biotechnology Information).

SFTP-protocol heeft een wisselend en een breed scala van activiteiten die toegankelijk zijn op externe bestanden zijn. Sommige van de meer opvallende kenmerken zijn onder hervatten onderbroken transfers, directory listings, en op afstand verwijderen van bestanden. In vergelijking met andere protocollen (namelijk de Secure Copy Protocol, of SCP), SFTP is meer 'vocht' als een protocol, en is platform-onafhankelijk. Hierdoor de SFTP protocol op verschillende platforms.FTP servers hebben authenticatie en encryptie protocollen. Indien de toegang beperkt is, kan een remote FTP (FTP-mail) service om rond het probleem van de beperking te krijgen worden uitgevoerd. Dit maakt het mogelijk toegang, maar beperkt de gebruiker van het bekijken van mappen of wijzigen van opdrachten. Op dezelfde manier, SFTP biedt een interactieve interface met een command-line programma dat de communicatie met de klant implementeert. In tegenstelling tot FTP, wordt de SFTP protocol versleuteld, waardoor traditionele proxies ineffectief met betrekking tot het beheersen van SFTP verkeer.

Overzicht:

1. FTP is een netwerk protocol dat wordt gebruikt om bestanden uit te wisselen via een TCP / IP-netwerk; SFTP is een netwerk protocol dat toegang tot bestanden, de overdracht en het beheer over een datastroom toelaat.