Verschil tussen Download Manager en Download AcceleratorDownload Manager vs Download Accelerator

Het downloaden van bestanden, vooral grote bedrijven, kan erg frustrerend vooral als je niet beschikt over een snelle en betrouwbare verbinding. Om het gemakkelijker maken, kunt u programma's die speciaal zijn gemaakt voor het downloaden te installeren; download managers of download versnellers. Het belangrijkste verschil tussen de twee is wat zij moeten doen. Een download manager behandelt het downloaden, zodat de gebruiker doesn 't behoefte om te blijven controleren op. Ter vergelijking, een download accelerator verhoogt de downloadsnelheid.

Een download gaspedaal haalt de snelheid te verhogen door de oprichting van meerdere verbindingen naar een enkele site. Elke verbinding downloadt een ander deel van het bestand. Dit omzeilt de bandbreedte te beperken door de plaats voor elke verbinding te stellen. Een download versneller is nog steeds beperkt door de kwaliteit van uw verbinding. Als je op een zeer lage snelheid verbinding, dan zou een download versneller van weinig nut zijn. Veel sites zijn ook opgelegd een limiet op het aantal verbindingen dat kan worden ingesteld om het misbruik hogging bandbreedte te beteugelen.

Een download manager 's basisfuncties omvatten pauzeren het downloaden wanneer de verbinding wordt verbroken of de computer is uitgeschakeld en hervatten deze zodra de verbinding is hersteld. Het toestaan ​​van het gebruik om de prioriteit van de bestanden wijzigen en het toekennen van meer bandbreedte om bestanden met een hogere prioriteit . Download managers zijn ook in staat om te zoeken naar mirror sites die hetzelfde bestand te houden, zodat er een alternatief is wanneer een site naar beneden gaat. Waarschijnlijk is de belangrijkste functie van een download manager is het plannen van downloads naar een later tijdstip, als er niemand is met behulp van de verbinding. Sommige downloadmanagers zijn zelfs in staat om de snelheid te wurgen, zodat de gebruiker nog steeds het internet kunt surfen zonder het ervaren van vertraging.

Downloadmanagers ook dezelfde functie als downloadversnellers nemen bij het verbeteren van de snelheid. Afgezien van downloaden versnelling, download managers zijn ook in staat van andere methoden, zoals multi-source downloaden. Multi-source downloaden is beter dan te downloaden acceleratie omdat het de verschillende segmenten van de verschillende sites downloadt. Op deze manier kunt u de beperkingen die elke site legt maximaliseren en download het bestand zo snel als je verbinding maakt.Download versnellers zijn vrijwel uitgestorven en is opgenomen in download managers. Toch zijn er toepassingen die nog steeds dragen de naam Download Accelerator, hoewel het werkt beter als een download manager.

Overzicht:

1. Een download manager verzorgt automatisch de download terwijl een download versneller de download snelheid verhoogt
2. De meeste download managers hebben ook een download accelerator functie