Verschil tussen God en JezusGod versus Jesus

Elke religie heeft een andere visie en ideeën over God en Jezus. Er zijn geen twee religies die zal kijken naar zowel het zelfde. Voor sommigen is God is een monotheïstische afbeelding die de weg naar verlossing vertegenwoordigt. Voor anderen, is er niet slechts één god, maar velen, polytheïsme. Jezus wordt meestal nooit aanbeden als een God, in plaats van als Zijn profeet of menselijke versie. In alle religies, God boven Jezus in termen van eerbied en macht. God en Jezus, maar maken deel uit van een aantal westerse religies, en het is geschreven in de Bijbel leringen dat er maar één God is, en dat Jezus Zijn Middelaar geen andere God.

God is een figuur of vertegenwoordiging van de Schepper van de wereld in de westerse religies. God is de meest heilige en moet worden geprezen en bedankt voor zijn leringen en het vermogen om mensen te leiden naar de Hemel. Jezus is een man die staat voor en komt tot volgelingen als een man als alle anderen. In westerse religies, wordt hij beschouwd als een heilige man die werd gestuurd om het werk van God te doen. Sterker nog, sommigen geloven dat Jezus God was 's Zoon. God kan niet gedood worden. Hij is geen persoon. Hij is een Onsterfelijk Wezen dat niet zichtbaar is voor stervelingen zoals u en ik. Een belangrijk Bijbelse punt van deze religies is dat God kan niet door de duivel om de zonde te verleiden. Jezus kan, en in de Bijbel werd gedood. zijn dood werd gezegd dat de zuivering van onze ziel van zonden te markeren. Jezus was een tastbaar persoon die, in tegenstelling tot God, zou kunnen worden verleid tot zondigen en het doen kwaad door de duivel. God is almachtig en zo in gelooft, kan de duivel weg te sturen. de meesten geloven dat God in de hemel, waar de redding en verlichting komen, een paradijs om zo te zeggen. Hij is de Schepper, en het is te wijten aan hem, geen evolutie, dat de mens is op deze aarde geplaatst. aan de andere kant, de geboorte van Jezus werd gezegd plaatsvinden in Bethlehem op eerste kerstdag. Veel religies zal deze dag als een vakantie en de heilige dag van de verplichting te vieren. Er zijn andere vakantie het hele jaar rond Jezus, zoals: Pascha, Goede vrijdag, en zelfs Pasen. Pasen wordt gezegd dat de dag dat Jezus uit het graf en voegde zich bij zijn Vader, God, in de hemel zijn.
Overzicht:God en Jezus zijn beide religieuze figuren in sommige westerse religies in de wereld. God wordt beschouwd als een onsterfelijk wezen, en Jezus werd beschouwd als een man. Jezus wordt gezegd dat de enige Zoon van God te zijn van de onbevlekte ontvangenis van Maria.
In bepaalde religies, God is verantwoordelijk voor de schepping van de wereld en is vereerd om zijn leringen en zegeningen aan mensen op aarde. Jezus wordt gezien als een boodschapper van God en werd gedood aan de mensen van hun zonden te reinigen.