Verschil tussen MBA en PGDMMBA vs PGDM

Het is een feit dat een persoon die is opgeleid of gaan naar de universiteit heeft meer kansen op werk dan degenen die dat niet deden. Ouders bereiden hun kinderen voor dit en sturen hun kinderen naar de beste scholen en universiteiten. Een van de velden die veel belangstelling trekken is het management of bedrijfskunde.

Een cursus in het management of business administration loopt meestal voor vier jaar en de afgestudeerde kan dan op zoek gaan naar een baan in het bedrijfsleven veld of andere industrie. Anderen kiezen om hun studies verder om meer punten te verdienen met de werkgevers. Ze zouden streven naar een Master krijgen in Business Administration (MBA) diploma of een Post Graduate Diploma in Management (PGDM).

Deze twee zijn postdoctorale opleidingen die overeenkomsten hebben, maar zijn zeer verschillend van elkaar.

MBA
Master in Business Administration werd voor het eerst geïntroduceerd in de late 19e eeuw. Het is voortgekomen uit de behoefte van de Amerikaanse bedrijven voor wetenschappelijke benaderingen van het beheer, tijdens de industrialisatie van de Verenigde Staten van Amerika.

Een cursus in MBA is bedoeld om studenten aan verschillende aspecten van het bedrijfsleven te introduceren. Het omvat cursussen in de boekhouding, economie, financiën, management, marketing en human resource.

Een MBA is een twee jaar durende cursus en heeft verschillende types:

. Voltijd, vereist 2 jaar en hebben 4 maanden zomerreces.
. Versneld, hebben meer intense studie en examen schema's en werkt op 2 jaar, maar heeft slechts 10 dagen vakantie.
. Part-time, voor werkende professionals met lessen na de reguliere kantooruren en in het weekend alleen.
. Executive MBA, voor managers en leidinggevenden die ook werkt op 2 jaar studie.
. Afstandsonderwijs MBA, biedt buiten de campus klassen, door middel van correspondentie en video's of online / offline computercursussen.
. Dual MBA, biedt zowel een bachelor 's degree en een MBA bedoeld om te helpen tijd en geld besparen.Alleen universiteiten of instellingen die zijn aangesloten bij universiteiten kunnen MBA-opleidingen, die dat niet doen, kan alleen bieden PGDM bieden.

PGDM

Post Graduate Diploma in Management werd voor het eerst aangeboden in het Verenigd Koninkrijk en vereist een jaar full-time studie of drie jaar in deeltijd studie. Het was in eerste instantie bedoeld voor General Managers, maar later is geschikt voor andere professionals ook.

PGDM richt zich meer op de verschillende eisen van de industrie. Het ontwierp haar curriculum op basis van deze eisen, om het meer afgestemd op de eisen van de bedrijfstak. Met een PGDM, wordt een student verzekerd van een plaats in een goed gezelschap na het afstuderen.

Het is heel anders dan een MBA in zowel inhoud als academische diepte. Het is niet zo correct in handel, industrie en het bedrijfsleven aanvaard als een MBA.

Overzicht

1. MBA heeft een andere inhoud dan PGDM.
2. MBA is dieper dan een academisch PGDM.
3. MBA is ontworpen om de studenten over de verschillende aspecten van het bedrijfsleven en de industrie, zoals economie, financiën, boekhouding, marketing, human resources en het beheer van opvoeden, terwijl PGDM is ontworpen om zich te concentreren op de behoeften van de industrie of het bedrijfsleven.