Verschil tussen Meiosis 1 en Meiose 2 Meiose 1 vs meiose 2

Celdeling is een belangrijk proces in de voortplanting. Zonder dat zullen we niet alleen bestaan ​​omdat we allemaal vanuit een enkele cel kwam. Celdeling begint met mitose zoals besproken in een ander artikel (Verschil tussen Mitose en Meiose 2).

Celdeling is duidelijk te zien in microscopische organismen zoals een amoebe. Door een microscoop, kan celdeling duidelijk te zien. Wanneer het tijd is om te repliceren, cellen delen in gelijke mate. Eenvoudige planten en dieren ondergaan dit soort processen.

Voor gecompliceerde organismen zoals de mens, mitose plaatsvindt. Hierbij zal de genen die de informatie bevatten dan gedeeld en gelijk verdeeld tussen de nieuwe dochtercellen. Dat is mitose om u een vogel te geven 's eye view.

In meiose, een soortgelijk proces gebeurt ook bij mensen onderhuids geslachtscellen zoals sperma en eicellen. In dit geval, chromosomen don 't repliceren tot bevruchting plaatsvindt.

Meiose 1 en meiose 2 zijn twee aparte substadia van de meiose. Meiose 1 gebeurt door het produceren van genetische recombinatie in de dochtercellen tijdens meiose 2 in elk van de vier dochtercellen zullen de helft van chromosomen van de oudercel bevatten.

Meiose 1 heeft vijf fasen, waaronder: 1 profase, metafase 1, anafase 1, telofase 1 en interfase. In meiose 2, het varieert. In sommige organismen, telofase 1, interfase, profase en 2 niet optreedt. Bij planten en dieren, meiosis 2 bestaat uit vier fasen van celdeling.Meiose meestal het proces waarin geslachtscellen mannelijke of vrouwelijke gevormd. Het produceert cellen met de helft van het aantal chromosomen dat bij weergave de geproduceerde cellen de normale hoeveelheid chromosomen. Dierlijke en plantaardige cellen delen met hetzelfde proces.

Overzicht:

1. Meiose 1 heeft vijf fasen: 1 profase, metafase 1, anafase 1, telofase 1 en interfase tijdens meiose 2 heeft verschillende stadia afhankelijk van het organisme.

2. Meiose 1 recombineert genen op de dochtercellen geproduceerd terwijl in meiose 2 chromosomen verdeeld in deze dochtercellen.