Verschil tussen Meteor en MeteorietMeteor vs Meteoriet

Of u 're nog op school of al bezig, een van de meest interessante onderwerpen die je ooit zult tegenkomen zijn meteoren en meteorieten. Maar weet u echt het verschil tussen de twee?

Ook wel vallende sterren, vallende sterren of meteorieten, meteoren zijn brokstukken die worden beschouwd als een deel van het zonnestelsel zijn. Zodra de meteoor de atmosfeer van de Aarde 's bereikt, heet het een meteoor, maar als het de impact overleeft en de grond raakt, is het al een meteoriet genoemd. Je zou al hebben gehoord over meteoor douches, een populair voorbeeld daarvan is de Leoniden meteorenzwerm. Dit spektakel in de lucht is zeker iets te bewonderen, en zij regelmatig voorkomen.

Anderzijds, een meteoriet is een object dat afkomstig is van de ruimte. Zoals eerder vermeld, kan het al worden genoemd een meteoriet als een meteoor komt in de atmosfeer van de Aarde 's, en vervolgens de grond raakt.

Welke andere duidelijke verschillen hebben deze twee hebben? Sinds meteoren in de vorm van het branden van stenen uit de ruimte, die kan worden gezien over de hemel wegschieten, de meeste van hen daadwerkelijk verbranden voordat het raken van de Aarde. In sommige gevallen, meteoren afbuigen van de Aarde 's sfeer en ga terug de ruimte in. Echter, de zekere bestemming van meteorieten de aarde' s oppervlak. Meteorieten rotsen die soms gebroken stukken planeten worden gemaakt of ze kunnen delen van kometen.

Als meteoren branden rotsen, meteorieten bevatten sommige metalen, magnetische elementen en nikkel. De drie fundamentele soorten meteorieten zijn onder meer:

1. Aerolite C die er uitzien als gewone stenen.

2. Siderites of ijzer meteorieten C die zeer zwaar zijn.3. Siderolites of ijzer-steenachtige meteorieten C die de zeldzaamste soort, en bevatten bijna een half-en-half procentpunt van ijzer en steen.

Als het gaat om hun omvang, kunnen meteoren te klein om hun vlucht naar de aarde te overleven, dat is de reden waarom ze ofwel verbranden of bounce back, terwijl meteorieten zijn meestal groter in omvang, en dat is de reden waarom ze meestal overleven de vlucht en land op het aardoppervlak 's.

Overzicht:

1. Meteoren zijn puin beschouwd als een deel van het zonnestelsel, en ze kunnen ofwel verbranden, de grond raken of afbuigen van de aarde 's sfeer, terwijl meteorieten zijn meteoren die na hun vlucht van het oppervlak van de aarde te raken.

2. meteoren branden rotsen, terwijl meteorieten bevatten een combinatie van metaal, magnetische elementen en nikkel.